kihelkonna - acce [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

acce [29. Maijs 2014|15:57]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

šodien gāju pa ielu un blisinājos. ik pa laikam stājos un te ar vienu, te otru aci blenzu uz tāliem sīkiem uzrakstiem. jānudien: abas acis rāda vienlīdz labi vai pat brīžiem kreisā labāk.

esmu diezgan tuvredzīga, kreisajai -6, labajai -7 dioptrijas. aiz kaut kādiem man nezināmiem apsvērumiem dakteri mēdz abām acīm rakstīt līdzīgus stiklus, kā rezultātā es visu vajadzīgo redzu ar kreiso aci, bet labā tikai tā simboliski piedalās.

pirms 3 nedēļām man nokārās kreisā jeb labredzīgā acs, un neskarta palika tā švakā simboliskā, tā ka es tiešām sāku slikti redzēt. ar zālēm tā kā sākās uzlabojums, bet to redzēja ārsti savos izmeklējumos.

izgājšnedēļ, tas ir, tieši 2 nedēļas pēc saslimšanas es padarbināju gugles attēlu meklētāju un noskaidroju, kur tieši tas redzes nervs atrodas.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/1204_Optic_Nerve_vs_Optic_Tract.jpg
viņš sakrustojas un iet gandrīz līdz pakausim, tā diezgan līmeniski.

tai vakarā ķēros pie iedomātas redzes nerva apstrādes ar visādām labojošām gaismām un ko tur vēl.

nākamajā rītā jutu patiešām lielu uzlabojumu. ja agrāk tas pleķis visu laiku traucēja, tad tagad pēkšņi viņu varēja gluži vai piemirst. un turot izstieptā rokā 12. fontā apdrukātas lapas es tur varēju visu salasīt.

kopš tā vakara es līdzīgas darbības izvedu katru dienu. lēcenveidīgs uzlabojums gan nav gaidāms, jo tas plankums jau tā ir stipri nemanāms. slimnīcas acu ārsts man plānots 26. jūnijā.

protams, zāles un tā tālāk. šodien biju pie neirologa pēc nosūtījuma. 5 eiro par to, ka man iesita pa celi un palūdza aizsniegt degunu (tur viss bija kārtībā).
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]starro
Date:29. Maijs 2014 - 17:43
(Link)
lai nu kam, bet tev es ticu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Maijs 2014 - 08:17
(Link)
paldies :)
[User Picture]
From:[info]str
Date:29. Maijs 2014 - 18:55
(Link)
nez, vai tas darbojas , ja cilvēks slikti pārzina anatomiju?
Un vai - vai + ir iespējams mazināt?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:29. Maijs 2014 - 19:09
(Link)
TAS it kā darbojoties neatkarīgi no anatomijas zināšanas :) ja tas vispār darbojas; nekas jau nav pierādāms.

par dioprijām - esot tā, ka pie visa esot vainīgi muskuļi, kas to apaļo lietu savelk apaļāku vai ovālāku. un kad sastresojas, tad iespringst vairāk nekā vajag. bet vai tā vienkārši te var ko darīt - nezinu. daži ir ar acu vingrināšanu uzlabojuši redzi, bet par pusdioptriju vai kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:29. Maijs 2014 - 19:40
(Link)
gan jau, ka pusdioptriju tiešām var uztrennēt. Galu beigās ir jau arī tās pa nakti liekamās lēcas, kas saspiež vajadzīgā leņķī un veselu dienu bez brillēm var staigāt