kihelkonna - muguras ārstēšana, enerģija un citas lietas. [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

muguras ārstēšana, enerģija un citas lietas. [22. Feb 2013|17:12]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , ]

laiku pa laikam es ziņoju par veselības jomu un šai sakarā aplūkoto literatūru.

kā zināms, es te ik pa laikam sūdzos par
- sāpošu muguru (komplektā ar kāju un plecu);
- lielu rijību.



mugura ir caurskatīta, viņai nekas redzams nekait. dažādas procedūras veiktas, nekāda efekta. rijība nav stipri kaitīga, jo esmu caurbira.

iesākums bija te
http://klab.lv/users/kihelkonna/321225.html John E. Sarno: "Healing back pain. The mind-body connection."

uzzināju, ka muguras sāpēm reti kad ir īsti muguriska cilme; parasti tās nāk no galvas. tāpat kā liela daļa citu slimību, kā zināms. protams, mugursāpniekam parasti var atrast kādu šķību skriemeli un to izoperēt. bet mūsdienās, kad cilvēku iekšas tiek caurskatītas pa labi un pa kreisi, ir iekrājies pietiekami daudz materiālu, kas liecina, ka cilvēkiem, kam nesāp mugura, šķībi skriemeļi, pagriezieni un citas nepareizības ir apmēram tikpat bieži sastopami kā tiem, kam mugura sāp. turklāt galvas ārstētājiem ir lielākas muguras sāpju izārstēšanas procentuālās sekmes nekā skriemeļu izgriezējiem.

senajos laikos cilvēki slimoja ar kuņģa čūlām. bet kur tagad tās čūlas palikušas? nedzird kaut kā! visi ir padzirdējuši, ka kuņģa čūla nāk no nerviem. zemapziņa negrib tikt atmaskota, tāpēc pārslēdzas uz citu psihosomatisko slimību. čūlas beigušās, muguras sāpes kļūst epidēmiskas. bieži no tām cieš sievietes. piemēram, kārtīgas mājsaimnieces, no kurām tiek sagaidīts, ka viņas te sildīs un tīrīs omulīgo ģimenes ligzdu un visiem pados ēdienu. viņai varbūt gribas kaut ko citu darīt, un ne visi purni viņai vienlīdz labi patīk. bet tā vietā lai visu kaktu pieķēzītājus, savu trauku nenovācējus, ēdienu kritizētājus iekaustītu ar pannu un pēc tam dotos uz pāris dienām pagulšņāt pludmalē - viņa izveic perfektu uķi puķi. un dabū muguras sāpes. tās, kas iekausta ar pannu un dodas gulēt, tās sāpes nedabū. kad tā padomā, gandrīz visām man zināmajām krietnajām lauku sievietēm vecumā virs 50 gadiem sāp mugura. dažādi apspiestas un pārveidotas dusmas skaitās biežākais muguras sāpju iemesls.

tālāk ķēros pie
Gary Craig, EFT for back pain
par ko ziņoju šeit http://klab.lv/users/kihelkonna/330787.html
īsumā - ir jāmasē sev konkrēti akupunktūras punkti un pie sevis jāpurpina dažādi teksti. grāmata bieza, masētājam iesaka jaunus un jaunus veidus, kā apcerēt ne tikai sāpošo muguras vietu, bet visu, kas dzīvē gājis greizi un varētu izraisīt sāpošu muguru.

LV ir izdotas dažādas akupunktūras grāmatas un visās tajās ir lasāms - izmēri vajadzīgo punktu ļoti precīzi. ja kaut par milimetru kļūdīsies, efekts būs pretējs! nu un tātad viņas nav izmantojamas, ja vien negrib atstiept kājas. amerikāņiem ir īsti amerikāniska pieeja - punkts ir kaut kur tur. baksti ar visiem pieciem pirkstiem reizē, tad lielāka varbūtība, ka trāpīsi. ja trāpīsi blakus, arī nebūs nekas slikts. un vispār, ja kāds punkts uz rumpja liekas sāpīgs, pamasē to, noteikti būs kāds labums, lai kas arī tas būtu par punktu. tu nevari sev neko sliktu nodarīt.

lasīju, kaut ko darīju, dažu brīdi jutos labāk, bet pārsvarā jau nē. brīžiem sliktāk. brīžiem nevaru piecelties. kāja brīžiem sāp tā, ka nevar saprast, kā viņu izvietot.

bet no išiasa neviens nav nomiris. šai ziņā tas ir labāks par kuņģa čūlu! un laiks jau arī diezgan neilgs. cits pusgadu ir cīnījies, kamēr pieveicis! un galu galā vairumā gadījumu mugura sāp gadu desmitiem un nekas nepalīdz. tāpēc turpināšu pašrocīgas neregulāras darbības.


tagad lasu:

Energy medicine. Donna Eden, David Feinstein.
un
The Promise of Energy Psychology: Revolutionary Tools for Dramatic Personal Change. David Feinstein, Donna Eden, Gary Craig.

galvenā te ir Donna Eden. viņa ir tāda kā Zilākalna Marta, bet ar to atšķirību, ka viņa ne tikai redz cilvēkiem lietas, ko citi neredz, bet arī popularizē dažādas darbības, ko var veikt ikviens. saviem pacientiem viņa ir bieži devusi dažādus mājas darbus, tur pamasēt kādus punktus, kādu meridiānu, pakurbulēt čakras un tamlīdzīgi. tad novērojusi, kuru vingrinājumi darbojas vienmēr un visiem, un izveidojusi īsu vingrojumu kompleksu, un iesaka vēl visādus paņēmienus visādu likstu likvidēšanai. piemērs ir šeit, bet bez grāmatas lasīšanas es neieteiktu http://www.youtube.com/watch?v=Vr-FEoY440g

pirmās un otrās grāmatas autori ir vīrs un sieva. pati Eden apgalvo, ka ir vispār dislektiska. viņas vīrs ir tradicionāls psihoterapeits un zinātņu doktors, viņu rūpīgi intervējis, pierakstījis un centies visu izklāstīt pēc iespējas loģiskā secībā un papildināt ar daudzmaz zinātniskas literatūras atsaucēm. tas piešķir grāmatai zināmu burvību; nekad neesmu šādas kukū tēmas lasījusi tik loģiski izklāstītas. ja par kādu lietu nekādu pieklājīgu atsauču nav, tad tas arī nav slēpts.

lasīju, pa brīžiem sev arī pamasēju kādu punktu, kādu meridiānu. īsti vairs pat nesatceros, ko. visu pēc kārtas nē; tikai to, kas likās par tēmu. atceros, piemēram, ka kādā brīdī vajadzēja vienu pirkstu ielikt nabā un otru - kur? starp acīm vai uz pieres, īsti neatceros.

nu un varu ziņot par vienu stabilu rezultātu, kas ilgst jau veselu mēnesi. tā ir bezizmēra rijības apstāšanās. kādreiz man nebija sāta sajūtas. tagad ir kaut kāds normālums. apēdu savas kalorijas un vairāk galīgi vairs negribas. it kā man kuņģis būtu samazināts. tātad tiem, kam ir psicholoģiskā atkarība no ēdiena, droši vien ir kāds meridiāns nokāries vai enerģija nobloķējusies.

starp citu, Donna Eden saka, ka tie ir maldi, ka mums trūkst enerģijas. parasti tās ir par daudz, tā aizdambējas, iestrēgst, nobloķējas, kļūst bieza kā puņķi resp neplūst kā vajag.


ar tālāko manas veselības uzlabošanu ir augšā un lejā. izskatās, ka tā ikdienas piecminūte + homolaterālo enerģiju korekcija + trīskāršā apsildītāja nomierināšana var uz kādu laiku noņemt letarģisku noskaņojumu un depresiju.
(daži zinās, par ko es runāju, citi iesmies.)

bet šeit man vēl nav pietiekami ilga efekta; turpmāk vēl.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:22. Februāris 2013 - 18:06

par rijību, lūdzu, sīkāk

(Link)
grāmatas jāpasūta vai var nozagt? man, tikko palieku mazkustīga un aizraujos ar kaut ko, kas mazliet satricina pelēko vielu manās smadzenēs, panesās ogļhidrātu rijība.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Februāris 2013 - 18:36

Re: par rijību, lūdzu, sīkāk

(Link)
es, protams, varu atkal piesūtīt; 10 megabaiti. ieliec un nodzēs adresi :)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:22. Februāris 2013 - 19:29

Re: par rijību, lūdzu, sīkāk

(Link)
mīļš un liels paldies! :)
From:[info]pet
Date:22. Februāris 2013 - 19:12
(Link)
Par "kur tagad tās čūlas palikušas? nedzird kaut kā! visi ir padzirdējuši, ka kuņģa čūla nāk no nerviem. " ir mazliet savādāk - 80'o gadu vidū konstatēja, ka kuņģa čūlu izraisa nevis asi ēdieni, stress utml, bet gan baktēriju infekcija kuru attiecīgi var ātri izārstēt ar specifiskām antibiotikām. Nu un tāpēc kopš 90'ajiem čūlas nav problēma, ja tās šausmīgi neielaiž.

Tur vēl ir filmas cienīgs story par to, kā atklājējiem neviens neticēja, tad viņi eksperimentēja paši ar sevi, iedzerot baktērijas, dabūnot čūlu un to izārstējot, utml; beigās par to viņiem Nobels ienācās.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Februāris 2013 - 19:16
(Link)
jā, es zinu to stāstu par baktērijām. kādu laiku to indēja visiem, tagad jau reti kuram, jo tās baktēriju zāles nereti ir jiftīgākas par pašu baktēriju. tā stāstīja nesen gastroenterologs. un pamazām kuņģa čūla ir atguvusi savu psihosomatisko slavu, jo baktēriju atrod arī daudziem tādiem, kam tā nemaz netraucē.