kihelkonna - mazmurkšķis un bērnudārzs [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķis un bērnudārzs [30. Mar 2012|10:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vakarrīt beidzot dārziņā satiku otru audzinātāju, kas ir tikai reizi nedēļā un nereti tajā dienā, kad mazmurkšķa tur nav. viņai ir citādāks skats uz notiekošo nekā pirmajai audzinātājai, kas tikai saka "ļoti laba meitene, viņu gandrīz nevar redzēt".

teicu, ka mm pēdējā laikā nepatīk iet uz dārziņu un vai viņa nevarētu palīdzēt mm. mm sūdzas par garlaicību un ka neesot ar ko draudzēties.

viņa apdomājās un pastāstīja lūk, ko.

mazmurkšķis ir kaut kāds citādāks. viņa intelektuāli tā kā atšķiras no pārējiem bērniem, ir viņiem vismaz gadu priekšā. kad gribas padauzīties, tad viss ir kārtībā, bet kad gribas kaut ko gudru parunāties, tad parējie viņu nesaprot. un tad mm noiet malā un sāk zīmēt. vai citādi garlaikoties.

(viņa dārziņā sataisa tiešām daudz zīmējumu, kaut arī zīmēšana viņai īpaši neinteresē; mājās viņa zīmē maz. pārsvarā viņa zīmē princeses un puķes un lieto oranžo un sarkano krāsu.)

audzinātāja teica, ka šis dārziņš viņai nav piemērots. sociālais tusiņš ir labs, bet apmācība jauktā vecuma grupā latviešiem krievu dārziņā stipri atpaliek. ka viņa te stāv uz vietas. un vai mēs esam domājuši par dārziņa maiņu.

man pašai līdz šim bija diezgan vienalga, kāda ir izglītības kvalitāte, jo pati varu skolai vajadzīgo iemācīt. vēl man likās, ka mm te varētu iemācīties krievu valodu, bet viņa diezko nekontaktējot ar krieviski runājošajiem. neko lielu viņa arī nav iemācījusies, tikai tādus kā iģi suda un što takoje.

es nepazīstu daudz bērnu šajā vecumā un nezinu, kādam ir jābūt četrgadniekam. un man nav ne jausmas, kas ir tas, ko mm grib un nevar apspriest ar vienaudžiem. viņa pārsvarā interesējas par princesēm.

tā jau ir, ka mm grib draudzēties ar vecākiem bērniem. tur ir tikai divas piecgadnieces un nevienas sešgadnieces. mm grib draudzēties ar piecgadnieci Elīzu, bet ar Elīzu jau draudzējas piecgadniece Nataša, kas mm tuvošanās gadījumā rāda zobus. vai iesper, vai pasaka, ka tev vakarā nebūs pakaļ.

viņa ieteica mainīt dārziņu uz citu. apspriedu mājās ar lauleni. netālu ir viena bērnu estētikas skola, kur ir pirmsskolnieku nodarbības dažas stundas dienā. ļoti lēta. varētu mm vest tur un uz pulciņiem un divas dienas uz dārziņu, lai saglabātu vietu.

nav ar ko aprunāties.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Marts 2012 - 11:42
(Link)
Uz Praktiskās estētikas skolu taisies vest?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Marts 2012 - 12:04
(Link)
jā, no rudens. no viņu mājas lapas neko nevar saprast.
[User Picture]
From:[info]str
Date:30. Marts 2012 - 12:54
(Link)
mājas lapa nesakarīga, tur uz vietas ir vairāk info
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Marts 2012 - 13:07
(Link)
Es arī apsvēru tādu variantu, jo pašvaldības b/d mums nespīdēja. Tagad gan vedu uz privāto b/d - pateicoties RD līdzfinansējumam varam atļauties. :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Marts 2012 - 13:25
(Link)
kur jūs ejat un par cik? vienu bērnu privātajā mēs vēl pavilktu, bet tad otrs būtu jālaiž turpat un tas būtu pārāk sālīti.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Marts 2012 - 13:32
(Link)
Skola Poga. Tur tikai 3 grupas ir - mazie (līdz 3), vidējie (3-5) un sagatavošanas.
Jāmaksā 185 mēnesī (no tiem RD maksā 92, man jāmaksā 93) un 2 ls dienā par ēšanu. Brokastis jāņem pašam līdzi kastītē. Diezgan sālīti, bet nav jau izvēles. Tb, kaut kādi 135 mēnesī.
Neesmu gan līdz galam apmierināta, jo:
1) tās nelaimīgās brokastis katru rītu jādod līdzi;
2) darba laiks ir no 8.15 - 18.15. Jāiespringst uz izņemšanu no b/d.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Marts 2012 - 13:35
(Link)
Foršais - reizi mēnesī ir ģimeņu pogošana 18.00-20.00 visiem dārziņa bērniem kopā ar vecākiem (un par to nav jāmaksā. :D)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Marts 2012 - 13:59
(Link)
mm kādreiz gāja lottē. cena tā pati un tur bija daudz forša. bet par abiem bērniem nolikt 300 ls mēnesī neesam gatavi. vest vienu uz koncentrācijas nometni un otru uz izpriecu vietu nebūtu viegli - jaunākais nesaprastu, par ko viņam tā.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Marts 2012 - 14:01
(Link)
Apes ielā? Es kā reiz šobrīd esmu pārdomās par to, vai rudenī nemainīt dārziņu. BET - baigi šķiet, ka BB tas varētu nepatikt - viņai tur draudzenītes un tā...
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Marts 2012 - 14:09
(Link)
viņi tā kā ir pārcēlušies uz biķernieku ielu 33. tur darbalaiks līdz 7, visādi našķi un tusiņi, viss ļoti labi. paši taisa ēst. pirms 2 gadiem gan bija tā, ka bērni pārsvarā bija bēbji. tagad viņi paplašinājušies un varētu būt arī lielo bērnu grupas.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Marts 2012 - 14:22
(Link)
oi, kaut kāda neizdevīga vieta mums sanāk. Mēs esam stūrīša ielā pie laimdotas ielas gandrīz, so - baigais kusaks. :/
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:30. Marts 2012 - 15:18
(Link)
ej nu. no turienes līdz biķernieku ielai taču ir tuvāk nekā līdz Apes ielai. mm uz dārziņu iet divreiz lielāku gabalu.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:30. Marts 2012 - 15:25
(Link)
Nu, jā, bet man vajag, lai ir pa ceļam uz darbu.