kihelkonna - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķis un bērnudārzs 30. Mar 2012|10:39

kihelkonna
vakarrīt beidzot dārziņā satiku otru audzinātāju, kas ir tikai reizi nedēļā un nereti tajā dienā, kad mazmurkšķa tur nav. viņai ir citādāks skats uz notiekošo nekā pirmajai audzinātājai, kas tikai saka "ļoti laba meitene, viņu gandrīz nevar redzēt".

teicu, ka mm pēdējā laikā nepatīk iet uz dārziņu un vai viņa nevarētu palīdzēt mm. mm sūdzas par garlaicību un ka neesot ar ko draudzēties.

viņa apdomājās un pastāstīja lūk, ko.

mazmurkšķis ir kaut kāds citādāks. viņa intelektuāli tā kā atšķiras no pārējiem bērniem, ir viņiem vismaz gadu priekšā. kad gribas padauzīties, tad viss ir kārtībā, bet kad gribas kaut ko gudru parunāties, tad parējie viņu nesaprot. un tad mm noiet malā un sāk zīmēt. vai citādi garlaikoties.

(viņa dārziņā sataisa tiešām daudz zīmējumu, kaut arī zīmēšana viņai īpaši neinteresē; mājās viņa zīmē maz. pārsvarā viņa zīmē princeses un puķes un lieto oranžo un sarkano krāsu.)

audzinātāja teica, ka šis dārziņš viņai nav piemērots. sociālais tusiņš ir labs, bet apmācība jauktā vecuma grupā latviešiem krievu dārziņā stipri atpaliek. ka viņa te stāv uz vietas. un vai mēs esam domājuši par dārziņa maiņu.

man pašai līdz šim bija diezgan vienalga, kāda ir izglītības kvalitāte, jo pati varu skolai vajadzīgo iemācīt. vēl man likās, ka mm te varētu iemācīties krievu valodu, bet viņa diezko nekontaktējot ar krieviski runājošajiem. neko lielu viņa arī nav iemācījusies, tikai tādus kā iģi suda un što takoje.

es nepazīstu daudz bērnu šajā vecumā un nezinu, kādam ir jābūt četrgadniekam. un man nav ne jausmas, kas ir tas, ko mm grib un nevar apspriest ar vienaudžiem. viņa pārsvarā interesējas par princesēm.

tā jau ir, ka mm grib draudzēties ar vecākiem bērniem. tur ir tikai divas piecgadnieces un nevienas sešgadnieces. mm grib draudzēties ar piecgadnieci Elīzu, bet ar Elīzu jau draudzējas piecgadniece Nataša, kas mm tuvošanās gadījumā rāda zobus. vai iesper, vai pasaka, ka tev vakarā nebūs pakaļ.

viņa ieteica mainīt dārziņu uz citu. apspriedu mājās ar lauleni. netālu ir viena bērnu estētikas skola, kur ir pirmsskolnieku nodarbības dažas stundas dienā. ļoti lēta. varētu mm vest tur un uz pulciņiem un divas dienas uz dārziņu, lai saglabātu vietu.

nav ar ko aprunāties.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: