Grūtīna

Posted on 04.09.2019 at 09:08
Skaņa: youtube: Jeff Ross Takes Bruce Willis to the Cleaners Roast
Rutīna attiecībās iestājas tieši tad kad parādās pirmie kopīgie pienākumi.

No sākuma cilvēks ir viens. Un es uzsveru viens, nevis vientuļš.
Ir darbs, kurā strādāt, pelnīt iztiku un nogurt. Un ir privātā dzīve kurā dzīvot, atpūsties un darīt visu kas ineāk prātā.

Nākamais posms ir kad cilvēks iepazīstas ar savu partneri.
Nu vairs cilvēks nav viens. Ir, bet nav. Tāpat strādā, pelna iztiku un nogurst. Bet privātajā dzīvē ir viens kompanjons ar kuru kopā dzīvoties, atpūsties un darīt visu kas ienāk prātā.

Tad šie indivīdi sāk dzīvot kopā, jo šķietami foršāk ir dzīvot kopā un visu laiku dzīvot, atpūsties un darīt visu kas ienāk prātā. Neizlaižot ne mirkli.
Šajā iluzorajā stāvoklī šie indivīdi aizmirst par to ka vajag pabūt vienatnē. Lai var sailgoties pēc otra cilvēka.

Pēc tam parādās pienākumi, viens pēc otra. Domāt par kopīgām maltītēm nedēļu uz priekšu, dalīt veļu krāsainajā un atsevišķajā sekcijā. Palīdzēt viens otra vecākiem, ģimenes locekļiem utt.

Un nemanot pienāk brīdis kad no rīta mosties, jo ir pienākums braukt uz darbu. Darbā strādā un nogursti, jo ir pienākums pelnīt iztiku lai varētu privātajā dzīvē atpūsties un dzīvot, un darīt to kas ienāk prātā. Pēc darba kāp auto un brauc uz mājām, uz privāto dzīvi. Tikai ne vairs lai dzīvotu, atpūstos un darītu kas ineāk prātā, bet nodoties nākamajai kaudzei pienākumu. Nezinot kā otram indivīdam pateikt ka gribi atpūsties un pabūt viens. Pilnīgi viens. Bez jautājumiem - par to vai "tu no manis noguris esi?", vai "es tev apnīku?", vai tādā garā. Grūtāk ir tad kad otram indivīdam konstanti vajag un gribas būt starp cilvēkiem, un ne brīdi neprasās vienkārši noraut rokasbremzi pasaules karuselim un izkāpt pie kāda ezera un palikt uz kādu mēnesi vai gadu.
Nākamā mentālā grūtības pakāpe ir sadzīvot ar domu, ka pat atpūta (kaut vai kino, vai teātris, vai pastaiga vai brauciens uz restorānu) ir jāieplāno laicīgi un šī "atpūta" arī šķiet kā pienākums. Pienākums uzturēt attiecību dārziņu tīru no nezālēm.

Darbs + pienākumi. Mājas + pienākumi. 0 dzīvesprieka. 0 atpūtas. Ir tikai nogurums. Konstants nogurums. Grūtīna.

Comments:


vecais indiānis džims
[info]jim 2019-09-04 23:18 (o)
point
Previous Entry  Next Entry