08 Jūlijs 2011 @ 15:49
Eiropas universitāšu top 100  
Cīrihes Universitāte ir 27. vietā. Helsinkiem 30. vieta. LU tur neatrast. Par pārējiem vispār nav ko runāt. Ir ko padomāt.
 
 
( Post a new comment )
thel[info]thel on 8. Jūlijs 2011 - 15:55
Jāpiebilst, ka nav neviena no Baltijas valstīm. Lai arī intuitīvi šķiet, ka tartu un viļņa hum. jomās mums ir priekšā.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 8. Jūlijs 2011 - 16:05
Priekšā mums.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]dzeina on 8. Jūlijs 2011 - 16:30
Mja. Izskatās, ka nekas cits neatliek, ka vienā brīdī pazust UK virzienā.
(Atbildēt) (Link)
[info]unbeliever on 8. Jūlijs 2011 - 16:39
nu labi, tas jau ir tāds vispārējs reitings, kur lielāko kumosu aizpilda eksaktās un dabaszin. Būtu naivi cerēt, ka Top 100 varētu iekļūt kāda Baltijas universitāte. Tur pat no AEiropas, šķiet, neviena nebija.

Cita lieta, interesanti, ja būtu tops pa nozarēm, tad kur gan mēs atrastos, un tad varbūt dažiem patiešām paliktu neērti.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
Avtonoms[info]junona on 8. Jūlijs 2011 - 17:00
Nu pag, ja var tikt iekšā Somijas un (šķiet, kādas trīs) Šveices universitātes, tad to var arī kāda Baltijas universitāte, protams, ja tā kārtīgi iespringst. Somi tomēr diezgan mērķtiecīgi visus šos gadus pie tā ir strādājuši.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]unbeliever on 8. Jūlijs 2011 - 17:47
Par somiem pareizs uzsvars - 'mērķtiecīgi'. Ar Šveici gan, manuprāt, nav korekti līdzināties, ne finansiālā, ne ģeogrāfiskā, ne starptautiskas pievilcības ne kādā citā ziņā ar viņiem mēs nekonkurējam.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Kumatsuki[info]patriots on 8. Jūlijs 2011 - 18:54
tieši tā... Latviju salīdzināt ar Rietumeiropu un Skandināviju nav korekti. Pietam tas, ka tur nav Latvijas augstskolu nav nekas ārkārtējs, bet gan tīra likumsakarība, ja topā nav arī nevienas Itāļu, Poļu, Ungāru, Čehu, Slovāku, Grieķu skolas...
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]antons_v on 8. Jūlijs 2011 - 21:18
Pievienojos šim viedoklim ar piebildi, ka tas, ka lai gan ir skaidrs, ka mums līdz topam vēl augt un augt, tas nenozīmē, ka nevajadzētu censties darīt labāk, nekā ir pašlaik. Īpaši grūti jau nevajadzētu būt, jo īpaši zemāk arī vairs nav kur krist :))
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
Avtonoms[info]junona on 8. Jūlijs 2011 - 22:39
Ko nozīmē - nav korekti? Diplomi darba tirgū tiek salīdzināti, lai ko arī mēs par to teiktu. Korekti vai nekorekti, bet Latvijas universitātes ir švakas. Doma, ka arī grieķiem u.c. ir sūdīgi mani kaut kā maz krata.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)