jubilacija - paldies, onslovs

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

May 28th, 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
05:29 pm - paldies, [info]onslovs
Nu faktiski iebesīja - kāpēc cilvēki nevis vēlas dalīties zināšanās, bet noteikti iebakstīt tavu purniņu dubļos ar tekstu - "nu riebjas man ar tādiem muļķiem komunicēt..." "ja esi tāds duraks, tad labāk negadies man ceļā..." Vai tiešām šādiem cilvēkiem šķiet, ka nav nevienas jomas, kurā viņu varētu saspārdīt un izsmērēt pa sienām tā, ka i ne nieka pāri nepaliktu?!? Un piesiešanās vārdiem, lai tikai pierādītu savu pārgudrību - tā nu vairāk izskatās pēc demagoģijas nevis izcilas zināšanu bagāžas!

(11 comments | Leave a comment)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:May 28th, 2006 - 05:51 pm
(Link)
Demagoģija ir vieglākais veids, lai radītu iespaidu par virsvidusmēra zināšanām. Un vēlamo mērķi sasniedz daudzkārt rezultatīvāk nekā saturīga saruna.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:May 28th, 2006 - 06:14 pm
(Link)
protams, ka demagoģija. neņem galvā, pats muļķis.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:May 28th, 2006 - 06:17 pm
(Link)
Beidzamā laikā man ļoti patīk tā mobilo reklāma, kura beidzas ar daudzsološo saukli "Nē, tur es vairs neiešu! Es iešu tur, kur mani gaida!"
Man liekas, pie tā ir vērts pieturēties.
From:[info]makmerfijs
Date:May 28th, 2006 - 11:45 pm
(Link)
Man ar kādu laiku palasot viņa ierakstus, diskutējot ar viņu un vērojot kā viņš diskutē ar citiem, zuda vēlēšanās viņu lasīt. Apmēram tāpat kā ar [info]heartstripper.
[User Picture]
From:[info]jubilacija
Date:May 29th, 2006 - 12:39 am
(Link)
Jā, stiliņš pat ļoti līdzīgs - pasaules valdnieki;))
From:[info]buks
Date:May 30th, 2006 - 10:52 pm
(Link)
"nu riebjas man ar tādiem muļķiem komunicēt..." "ja esi tāds duraks, tad labāk negadies man ceļā..." - tev kāds tā teicis? Njā... tur jau nav ko komentēt. Es jau ieteiktu izvairīties no kumunikācijas ar šādiem ļaudīm.
[User Picture]
From:[info]jubilacija
Date:May 30th, 2006 - 11:02 pm
(Link)
Ai, labi, miers, nu drusku es saasināti to komunikāciju uztveru. Mana problēma, protams. Tad nu es arī savā žurnālā drusku pabesijos... Paies pāris dienas un atkal mēģināšu Tev kaut ko iekomentēt, cerot, ka uzreiz nepasūtīsi... (Bla, bal, bal, te man būtu jāmēģina padziedāt, cik interesanti Tevi lasīt, jo visi jau nav tik sprauni, bet to Tu tik un tā zini daudz labāk par mani...)
Bet vienu tomēr es te nesaprotu - ļaudis cits citam te kāš virsū vajag vai nevajag, tad atkal taisnojas un pielūdzas... Nu un es katru uzrūcienu paņemu pa tiešo - toč stulba!
From:[info]buks
Date:May 31st, 2006 - 08:07 am

katram ir tiesības babesīties

(Link)
Tev taču arī gan jau ir kāda sirdij tuva tēma, kas šķiet nosacīti "svēta", vai ne? Ij arī, ja manītu kādu rakstām par šo tēmu kādu sabiedrībā izplatītu muļķību, tad tā arī iekomentētu. Ij gan jau īgni aizvērtu logu, ja tas otrs cilvēks nevis apspriestu tēmu, bet ar smailijiem galā turpinātu malt savu. Un es arī te nekāds dalailama neesmu, bet gan visai nīgrs bikšainis, kurš paliek traks, pamanot dažus populārus, bet melīgi maldīgus mītus par vēsturi. Nu grešen ja, grešen. :)

Rasslabsja matuška, pats zinu, ka kad vazājos ik vakaru pa vecpilsētas krogiem, dzēru kā zirgs un drāzu visu kas kustas, rakstīju interesantāk: vipil, ukral, sel - romanķika! Aber tagad tik daudz darbu un projektu, ka nav par ko rakstīt. Tā kā dziedāt nevajag. Lai viltus putni atpūtina knābjus. :)

Da nevajag taisnoties. :) Vai nu pasūti vienu māju tālāk, vai diskutē. Aber ja kāds nepatīk (vai vienaldzīgs), ignorē. Tici vecam bukam - ja vēl virtuālos kašķus sāksi ņemt galvā, pliku plesi un kuņģa čūlu tik dabūsi, aber labuma no šiem gāganu kariem ij attiecību skaidrošanām nekāda. Tāda pliekana reālu problēmu un emociju aizstāšana ar erzacproduktu. :)
[User Picture]
From:[info]jubilacija
Date:May 31st, 2006 - 12:20 pm

Re: katram ir tiesības babesīties

(Link)
Cik esmu ievērojusi, tieši ticības - reliģijas - baznīcas jautājumi te, cibā, ir visnemierīgāk apspriestie ("geju lietas" nez kāpēc te uztver mierīgi).
Bet par Koperniku - mani patiesi nošokēja man līdz šim nezināmias, un pat ne tas, ka tā oficiālā atzīšana notikusi tikai pag. gs. vidū, bet gan tas, ka Vatikāns vispār nāca klajā ar šāda veida paziņojumu. Turklāt galvenais jautājums - tas milzum lielais cilvēku pūlis, kas sevi dēvē (varbūt, protams, ka tikai dēvē) par īsteniem katoļiem, vai šim pūlim Pāvesta teiktais ir likums, vai arī viņi tikai pieņem zināšanai? Un kā tad ar abortiem, kontracepsiju, gejiem...
Jā, jau sen gribēju paprasīt - vai Tev nav padomā kāda grāmata par baznīcas un nacistu attiecībām? Par kristiešiem antisemītiem jau es neko labāk neteikšu, jo nojausma maza, tomēr iedomājoties tādu kārtīgu žīdu nīdēju ģimenīti, kas valgām acīm skata Ziemassvētku ludziņu, kurā piedalās vesels bars ar izredzētās tautas pārstāvjiem. (Protams, arī šajā jautājumā man ir tikai virspusīgas zināšanas, un ļoti iespējams, ka Jāzeps un Marija nemaz nebija žīdi, bet gan kādas citas cilts pārstāvji, bet nu tomēr...)
From:[info]buks
Date:June 1st, 2006 - 11:43 am
(Link)
Nu es kā pseidobudists par reliģijas jautājumiem praktiski neinteresējos. :) Taču kašķējos par virkni neglābjami iesakņojušos melīgu mītu vēsturē. Eiropas reliģijas skarošajos jautājumos tie būtu meli par katoļu sāktajām raganu dedzināšanām, katoļu sāktajiem ticības kariem, tb t.s. Bērtuļa nakti, ij arī par meliem, ka katoļu baznīca būtu kā bijusi pret Koperniku un tā devumu zinātnē. Jo, kaut arī vēstures zinātnē tas viss sen noskaidrots, sabiedrības lielākā daļa turpina šos mītus kultivēt, ij tad topu kašķīgs un nejauks. :(
Neesmu Kopernika problēmā iedziļinājies, tik vien kā zinu par to kā Vatikāns viņu aizstāvēja no rātskungiem, deva finanses grāmatu drukāšanā. Kas raksturīgi, Vatikāns nekad nav apgalvojis, ka Kopernika konstatētā pasaules aina būtu ķecerība vai kā citādi nosodāma. Taču, lai neradītu sašutumu neizglītotajā pūlī, nereklamēja Kopernika mācību (ņemot vērā protestantu kareivīgo dabu un noliedzošio attieksmi pret Koperniku, oficiāla atzīšana un popularizēšana liktu daudziem ticīgajiem pamest Baznīcu). Tb manuprāt, ja šāds pāvesta paziņojums ir bijis, tad tas ir tikai un vienīgi oficiāls apstiprinājums līdzšinējai neoficiālajai Vatikāna nostājai, atzīstot Kopernika mācību.
Nu līdzīgi kā pirms gadiem Lielbritānijā oficiāli atcēla sen aizmirstu likumu, saskaņā ar kuru sievietes, kuras lieto kosmētiku, atzīstamas par raganām. Tas taču nenozīmē, ka šāds likums bijis spēkā līdz pat 1979. gadam. :)

Par nacismu un kristīgo baznīcu attiecībām neko daudz nezinu. Nu tikai tik, cik tā vispārēji literatūrā figurē. Nacisti jua bija šambalisti, tb ezotēriķi, ij uz kristietību raudzījās visai noliedzoši. Savukārt elektorāts pašu valstī un sabiedroto zemēs lielāko tiesu bija kristieši, un Baznīcai liela ietekme. Līdz ar to literatūrā vairāk uzsvērta valsts un baznīcas līdzāspastāvēšana bez sadarbības. Vissolīdākais autors, ko līdz šim esmu manījis, te būs Joahims Fests (vismaz cenšas būt objektīvs, atšķirībā no mītu radītājiem), taču šim aspektam, atzīšos, uzmanību nepievērsu. Mani vairāk interesēja nacistu ekspedīcijas uz Tibetu ij svētā Grāla meklējumi. :)

Jāzeps un Marija nevarēja nebūt ebreji, ja ticam tām niecīgajām ziņām (no zinātnes viedokļa ļooooti apšaubāmām), kuras ir, ij zinām tā laika reģiona kultūras un politisko situāciju.
From:[info]formica
Date:June 16th, 2006 - 05:35 pm

par baznīcas un nacistu attiecībām

(Link)

> Go to Top
Sviesta Ciba