when the time swirls - atmiņas

Jun. 26th, 2011

11:23 pm - atmiņas

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Visi bērni ir mazi dēmoni jau kopš piedzimšanas brīža. Tādēļ sākumā tā pieaugšanas fāze jebšu visas bērnības un pusaudžu gadi līdz pat jaunietim (kas jau skaitās pieaugušais) ir tāda kā katorga jeb stingras disciplīnas nometne, kas, manuprāt, ir pats nepatīkamākais ar ko cilvēkam dzīves laikā jāsaskaras. Viena no filmām, kas apliecina to, ka bērni ne tikai izspēlē visas pieaugušo spēles un lomas, visas pretīgās klišejas un steretopus, bet arī, ka viņos ir kaut kas dabiski mežonīgs, kas ne tuvu nestāv izpratnei par enģeļiem, ir Lord of the Flies. Ir vērts noskatīties abas versijas - 1963. gada un 1990. gada. Es pašlaik esmu sākusi ar jaunāko.

(7 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:June 26th, 2011 - 11:43 pm
(Link)
Incanti, jaunībā lasīju grāmatu, neko no tās neatceros, izņemot tādu "brrrrr, šausma..." sajūtu.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:June 26th, 2011 - 11:54 pm
(Link)
ar mani bija tieši tāpat, tādēļ tagad nolēmu šo šausmu sajūtu restaurēt. jāsaka, nekur nav pazudusi.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]fedrs
Date:June 27th, 2011 - 01:19 am
(Link)
Bet bez filmām? Tev pašai bija tā sajūta, ka esi mežonis un apkārt visi citi tādi paši?
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:June 27th, 2011 - 10:43 am
(Link)
tajā laikā jau vēl nav radusies izpratne par to, kas ir mežonīgs vai kas nav (tā jau tāda konstrukcija vien ir). tā kā es arī biju viens no apsmietajiem bērniem, tad manī vienmēr bijusi sajūta, ka man jāpierāda, cik laba vai labāka par citiem esmu. tipa tāds izdzīvošanas instinkts jau vien tas ir.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]antons_v
Date:June 28th, 2011 - 02:40 pm
(Link)
Pastāv viedoklis, ka bērni vēl lāga nepazīst nedz laba, nedz ļauna. Cik esmu novērojis ar savējo, tā tas varētu būt, jo izskaidrot dažus viņas gājienus ar apzinātu ļaunumu kaut kā mēle negriežas.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:June 28th, 2011 - 04:25 pm
(Link)
es te protams spēlējos, tas nav nopietns apgalvojums. taču filmu Tev iesaku un tur ir runa nevis par apzinātu ļaunumu, bet vienkārši par ļaunumu kā tādu kas vispār cilvēkā ir iekšā (piemēram, kādēļ bērni bezmotivēti nogalina)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]josie
Date:June 28th, 2011 - 04:37 pm
(Link)
patiesība par to ļaunumu drošivien ir tajā, ka bērni jau vnk atdarina pieaugušo pasauli un pārņem tiem acu priekšā redzamo (Lord of Flies skaisti parādīts, kā tas kariņš tiek izspēlēts), taču man jau patīk domāt, ka mazi bērni ir ne tikai eņģeļi, bet arī dēmoni. man kāds draugs nesen teica - paskaties tik, kā viņi spēj visu pasauli sev pakļaut, tā kā visi pieaugušie ap viņiem griežas (bet pēdējais, protams, ir joks) :DD
(Reply to this) (Parent)