- 26.12.05 20:11
- sataisīju mīklu un sacepu otro piparkūku gājienu. recepte te, no Ievas laikam, man mamma nodiktēja: izkausē kādus 250 gramus cukura un atvāra aptuveni 50 ml ūdens, tā, lai gala rezultātā sanāktu aptuveni 250 ml cukura sīrupa, pieliek vēl 200 gramus cukura, 200 gramus sviesta un katliņā karsē, kamēr cukurs izkusis.
verdošā masā iejauc miltus – 1/3 daļu miltu no 550 gramiem, atdzesē, pieliek 6 tējkarotes garšvielu maisījumu (pipari, ingvers, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts). atdzesētai masai pieliek 1 olu. atlikušajos miltos iemaisa cepamo pulveri 1 tējk., samīca, liek atpūsties. jāsanāk spīdīgai, gludai, viegli veltnējamai mīklai. vispār jau miltus liek pēc vajadzības. man vajadzēja kādus 150 gramus vairāk. tagad nagi niez bakstīties un šņakarēties gar glazūru: 1 olas baltums, 200 g pūdercukura, 1/2 citrona sulas, saputo cietās spīdīgās, ķepīgās putās, beigās pieliek 1/2 tējkaroti kaartupeļu cietes.
- 17 rakstair doma
- 26.12.05 21:32
-
nu meit, tev ir iekšas ... ;o)
- Atbildēt
- 26.12.05 21:52
-
:) ir, ir man iekšas. zini, kāpēc? tāpēc, ka piparkūkas (glazūra) glīti žūst uz galda, bet man jāaudzina raksturs un ēst nevar.
- Atbildēt
- 26.12.05 21:57
-
es piparkūkas uz Jauno gadu atliku... man jau pāri galvai tā ākstīšanās ar pīrādziņiem un cepeti ;o(...
Kopš dzeršana vair nav rentabla un līdz ar to nenes prieku, tauta piekopj rīšanu. Un zini, iekš grēku saraksta dzeršanas nebija bet pārēšanās gan! Ja kas... - Atbildēt
- 27.12.05 10:32
-
tu to man vai sev?
- Atbildēt
- 27.12.05 18:18
-
pasaulei! ;o)
- Atbildēt
- 27.12.05 21:38
-
es par to jau stundas divas prātuļoju... šodien diena nekāda. Un arī nav vēlēšanās ko mainīt
- Atbildēt
- 26.12.05 21:52
-
bet ļoti gribas. :)
- Atbildēt
- 26.12.05 21:39
-
un kraasai - pa pilei - bieshu sula, mellenju kompots, burkaanu sula, samiiciits spinaats /un maza piparmeetru lapa aromaatam/, kurkums /nu naga 10dalja, ja ne mazaak/ utt... ;) /uz edkaroti viss :)
- Atbildēt
- 26.12.05 21:40
-
nu ne jau viss vienlaiciigi - katrs savam tonim :)
tu jau saprati...
Malaciic!!!!! - Atbildēt
- 26.12.05 21:44
-
p.s. veel vienkaarshaak uzmeistarot glazuutu var ar puudercukuru un paaris pileem citron sulas - saperzh biezaa putraa un kraaso tik - nozhuust aatri... :)
/uhh... aizraavos :D - atmineejos laikus, kad peperkoku miiklu pats sev un pusradu baram taisiiju vaachos :D - milzu atrakcija bija/ - Atbildēt
- 26.12.05 21:49
-
:) man gan pirmā reize. mhm. bet šitā mīkla sanāca pat man.
- Atbildēt
- 26.12.05 21:55
-
ak debesiit - nu kaa es rakstu :D
Man taa probleema bija, ka es pati saldumus needu, jo man tie negarsho - un lielas mociibas bija kaut ko, kas citiem garshotu uzmeikot, nepagarshojot - tad nu beerni bija piparkuukas /resp. miiklu/ jau pirms to izcepshanas paareedushies, kameer dabuujaam Iisto konsistenci :)
Nu aarpraataa kjepiiga padariishana /es cukuru neliku - tik medu un iesala ekstraktu - weee... olu ar neliku - ja to pieliek, neglabaajas gana ilgi... utt.../ - bet skjiet bija taa veerts :) - Atbildēt
- 26.12.05 21:58
-
es nezinu, kā vispār kaut ko var uzcept, ja mājās ir bērni. :) mana mamma cik atceros, vienmēr mīklu taisīja ar astīti, lai paliek našķiem. un tāpat mēs pamanījāmies izēst par daudz.
- Atbildēt
- 26.12.05 22:03
-
:DDDD nu tu pareizi saprati :D
aste bija milziiga - lai ir gana garshoshanai un gana pashiem + taalaakdaavaashanai...
Kjeepaliela - katli milziigi - virtuvee triis dienaas peecaak neiztiiraama :D
Bet jauki - taa smarzha vien atspeeko visu :) - Atbildēt
- 26.12.05 21:50
-
un man ļoti gribas glazūru aiztikt ar pirkstiem. :) viņa tāda smukiņa... :)
- Atbildēt
- 26.12.05 21:57
-
ja ir puudercukurs - iesaku pameegjinaat...
ar citronu sulu...
tas pats efekts, tik nav tik laikietilpiigs un ilgs :) - Atbildēt
- 26.12.05 21:59
-
OK. nākamreiz. :) nu jau viss gatavs -
- Atbildēt