- 26.12.05 20:11
-
sataisīju mīklu un sacepu otro piparkūku gājienu. recepte te, no Ievas laikam, man mamma nodiktēja: izkausē kādus 250 gramus cukura un atvāra aptuveni 50 ml ūdens, tā, lai gala rezultātā sanāktu aptuveni 250 ml cukura sīrupa, pieliek vēl 200 gramus cukura, 200 gramus sviesta un katliņā karsē, kamēr cukurs izkusis.
verdošā masā iejauc miltus – 1/3 daļu miltu no 550 gramiem, atdzesē, pieliek 6 tējkarotes garšvielu maisījumu (pipari, ingvers, krustnagliņas, kardamons, muskatrieksts). atdzesētai masai pieliek 1 olu. atlikušajos miltos iemaisa cepamo pulveri 1 tējk., samīca, liek atpūsties. jāsanāk spīdīgai, gludai, viegli veltnējamai mīklai. vispār jau miltus liek pēc vajadzības. man vajadzēja kādus 150 gramus vairāk. tagad nagi niez bakstīties un šņakarēties gar glazūru: 1 olas baltums, 200 g pūdercukura, 1/2 citrona sulas, saputo cietās spīdīgās, ķepīgās putās, beigās pieliek 1/2 tējkaroti kaartupeļu cietes.