- karsta šokolāde
- 7.10.23 10:14
-
o, noskaidrojās! saule ripo pa zemes virsu -
karsta šokolāde nekādi neatrisina visas dzīves grūtības, bet noteikti padara dzīvi vieglāku.
podiņā ielej ūdeni (mazliet vairāk par servējamo trauku) iemet piemērotu gabalu melnās šokolādes (85%+). lēnām sildot ar slotiņu iekuļ šokolādi ūdenī, kamēr pilnīgi izšķīdusi un ūdens uzmet burbuli. ja grib, pieliek cukuru. ja grib gatavot ar (augu) pienu, pienu silda kopā ar mazu šļuciņu ūdens.
un te sarežģītāka - itāļu šokolāde četriem cilvēkiem:
1 litrs piena,
40 grami kakao pulvera (nesaldināta)
40 grami kukurūzas miltu, droši vien, ka var aizvietot ar citu cieti, bet neko nezinu par proporcijām.
120 grami melnās šokolādes
40 grami pūdercukura
bļodiņā sajauc sausās sastāvdaļas (kakao pulveri, kukurūzas miltus)
salauž melno šokolādi un kastrolī izkausē (ūdens peldē),
piejauc pienu, sajauc, piesijā kakao pulveri un cieti. lēnām ar slotiņu maisot uz lēnas uguns ļauj šokolādei sabiezēt. pieber cukuru. gatava, kad gana karsta un gana bieza. nevāra (!)