- karstam laikam - šīsvasaras pusdienas - kuskusa salāti ar pesto mērci
- 1.9.23 21:55
-
bļodā aplej kuskusu (maza kafijas krūzīte kuskusa un tikpat vāroša ūdens un 1/4 daļa dārzeņu buljona kubiciņa, pēdējo var izlaist un mazliet apsālīt galaproduktu); ļauj uzbriest, kamēr griež dārzeņus
1 vidējs sarkanais sīpols, smalki sagriež, kubiņos, var aizvietot ar lokiem,
1 garais gurķis vai kādi trīs mazāki gurķēni, sagriež kubiņos, 0,8 x 0,8 cm vai tamlīdzīgi,
2-4 vidēji tomāti, sagriež kubiņos,
1 bundža lēcu, nokāš lieko šķidrumu un noskalo ar aukstu ūdeni,
piegriež kartīgu bunti zaļumu pēc iedvesmas un dabonamības (ir griezti plakanie pētersīļi, piparmētras, pat dilles),
vegāni sadrupina kādu sauju (150-200 gr) vegānu fetas,
veģetārieši sadrupina paciņu (150-200gr) fetas siera,
visu aizdara ar apmēram divām karotēm bodē pirkta zaļā pesto (no bazilika, ciedru riekstiem, olīveļļas un ķiplokiem),
sajauc un ēd.
plīts nav jākurina, ventilators nav jādarbina. ūdeni kuskusam var uzvārīt tējkannā. ja gadās kuskusu apliet ar aukstu ūdeni, iesviež bļodu mikrenē. ja nav mikrenes, nu, tad gan jākur plīts. vai jādedzina spirta lampa.
labu apetīti! gatavošanas laiks starp 10 un 15 minūtēm, atkarīgs no ātruma, kādā cibiņš klabina nazi.
p.s. vegānu feta: https://thehiddenveggies.com/vegan-feta-cheese/ . uz pašrisku, šī ir nepārbaudīta recepte. fetas siera vietā var likt vēl vienu lēcu bundžu.
p.p.s. recepte noskatīta vienā jūtūbes video, kanāls pick up limes, un aizķērusies uz palikšanu. viņas recpetes te: https://www.pickuplimes.com/