putni galvā
putni galvā
- ēst, slinkā zaļo zirnīšu zupa
- 8.6.20 13:44
- brokastis (drusku pirms deviņiem):
bumbieris
smūtijs: 2/3-3/4 ūdens, atlikusī daļa augu piena, 1/2 cukīnī, 1 banāns, divas saujas spinātu, 1 ēd.k.pamaltu linsēklu, sauja saldētu melleņu (krāsa paliek jocīga, bet garšu nebojā), ēd uzlejot uz auzu pārslām, no bļodas ar karoti, lai jākošļā, bet tā gaumes un pieraduma lieta, var sablenderēt rūpīgāk un dzert ar salmiņu, bet dzeramie ēdieni man kaut kā nerada labu paēstības sajūtu, tāpēc nesablenderēju līdz galam un ēdu ar karoti -
pusdienas (tagad):
tomāti ar sīpoliem
slinkā zaļo zirnīšu zupa*
** ja ir bezsāls dārzeņu buljons, vāra dārzeņu buljonā, ja nav uz diētas, pavisam noteikti vāra dārzeņu buljonā, kaut ar sāli.
uzvāra ūdeni (vai buljonu), ieber saldētus sīpolus (ja garšo, vairāk, ja negaršo, mazāk) un saldētus zaļos zirnīšus. zupai jābūt biezai, tāpēc ber daudz, lai šķidrums biezumus tikai apņem, nevis zirnis zirni dzenā. pagaida, kamēr bujons (ūdens) atkal uzmet burbuli (zirnīši mazi, izsilst ātri). noņem no uguns. diētas laikā uzber mazliet umami garšvielas (sāls vietā), sablenderē, cik slīdīgu un viendabīgu grib, piespiež mazliet citrona, uzgriež baltos piparus. var servēt ar visādām lapiņām, ja pie rokas, piem., piparmētrām vai koriandru. labu apetīti.
ne-diētas laikā to pašu un, kad zupa sablenderēta un šķīvī, uzber sāli pēc garšas. var pielikt mazliet 5% sojas krējuma (?), lai glītāk izskatās -
laktoveģetārieši var pielikt kādu karoti mīksto vai kausēto sieru -
-
0 rakstair doma