iokaste - vertikālā hiearhija [entries|archive|friends|userinfo]
iokaste

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

vertikālā hiearhija [Jul. 10th, 2021|10:45 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kādreiz cilvēki protestē - kas par marazmu, ko ierēdņi domā, kur valdība skatās, kāpēc tiek pieļautas tik acīmredzamas un rupjas kļūdas, nejēdzības ect.
Esmu strādājis divās ministrijās un novērojis vienkāršu sistēmu - eksistē glumi priekšnieki un nekompetenti padotie. Priekšnieki grib sēdēt savos krēslos un mazu konkurenci. Tāpēc atbildīgos posteņos saliek nepiemērotus un nezinošus cilvēkus. Piemēram ģeogrāfijas skolotāju par dizaina ekspertu. Vai vēsturnieku par arhitektūras daļas vadītāju. Un priekšnieka krēslu vairs neviens neapdraud, iestādē nav vērā ņemamu profesionāļu. Vienīgais uzdevums ir apgūt budžetu un nerēgoties. Bet, ja nav rezultāta, tad sūdzas par naudas, kadru trūkumu vai noveļ vainu uz citām iestādēm.
linktekstils

Comments:
From:[info]windrider
Date:July 13th, 2021 - 04:42 pm
(Link)
Tu pieņem, ka visos valsts iestāžu amatu konkursos piesakās tikai augstas raudzes profesionāļi un savas jomas eksperti un tad iestādes vadība speciāli izvēlas ''lielāko kretīnu'', lai mazinātu sev konkurenci.
Bieži vien no visiem pretendentiem nav neviena, kas atbilstu visām konkursa prasībām. Tad ir lielā dillema. Pieņemt kādu, kas no tiem visiem atbilst visvairāk vai arī anulēt konkursu un sludināt jaunu, cerībā ka beidzot pieteiksies kāds jomas spīdeklis. Un pārējiem darbiniekiem tikmēr ir lielāks darba apjoms, slodze un visādi papildus pienākumi, kas kavē pamatpienākumu izpildi.
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:July 13th, 2021 - 10:01 pm
(Link)
Ja jāpieņem kāds, lai būtu aizpildīta štata vieta, tad visi tie humanitārie bezdarbnieki labi noder :)
Bet problēma ir plašāka - vertikālā hierarhija rada šo situāciju. Tas notiek organiski un daudzās struktūrās, līdzīgi kā korupcija.