augusts

Posted on 2016.08.02 at 22:28
Tags:
viens no pagājušās nakts viesiem sēdēja pie mūsu dzīvokļa durvīm vēkšēdams, kad Kārlis nāca mājās. tagad viņš jau kādu laiku veic skrupulozu dzīvokļa inspekciju un atkal negrib iet prom. raida arī zīmīgus skatienus ledusskapja virzienā, bet tur nav pilnīgi nekā, kas varētu noderēt par ēdienu kaķim.

Comments:


oblica
[info]oblica at 2016-08-03 11:07 (Saite)

nav par tēmu :)

Sveika! Str ieteica pie Tevis vērsties kā pie spečuka - kur un kādu ķiveri pirkt bērnam jāšanai? (varbūt kaut kur pārdod tādas, kas par mazu palikušas?) man trenere teica, ka vajagot tādu, kas regulējas 4 lielumiem - kā tas ir?
Otra lieta - tā kā dzīvojam Rīgas centrā un pārvietojamies ar kājām (un sabiedrisko tr., ja ļ.vajag) - vai vari ieteikt, kur var dabūt jāšanas nodarbības ar ērtu piekļuvi rudens/ziemas/pavasara periodam?

Paldies jau iepriekš! :)
*
[info]inese_tk at 2016-08-03 11:47 (Saite)

Re: nav par tēmu :)

par ķiveri - 1) noteikti neiesaku pirkt lietotu. jāšanas ķiverēm ir tāda lieta, ka principā pēc katra kritiena ir jāpērk jauna, jo nākamajā reizē tā var vairs ne tikai nepasargāt, bet pat nodarīt vairāk ļaunuma (aizsargmateriāls būs 1x jau savu darbu izdarījis, palicis trausls un nākamajā reizē var plīst asās šķēpelēs). sludinājumos, protams, visi raksta "nekad nav kritusi" utt., bet ej nu sazini. pat nekrītot, iesaka ķiveri nomainīt reizi pāris gados; 2) kādu tieši pirkt - manliekas tas ir gaumes un maciņa jautājums. galvenais, lai ir sertificēta un viss. bērnam, protams, labāk meklēt regulējamu, lai var lietot ilgāku laiku; 3) nu ērtākā, bet galīgi ne lētākā vieta ir veikals Zirgu stallis Slokas/Nometņu stūrī. var aiziet uz turieni, pamērīt, aptaustīt, apskatīt. vēl zirglietu veikali ir Kleistos un Maskavas ielā (precīzu adresi nezinu, bet apmēram Rumbulā - Lytagra). Lytagra ir ievērojami lētāka nekā Zirgu stallis. es, ja man nevajag kaut ko ļoti steidzami, pasūtu no ārzemju katalogiem, piemēram, Kramer, Horze, Loesdau. ir vairākas meitenes, kas nodarbojas ar sūtījumu organizēšanu, piemēram, https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/animal-husbandry/agricultural-animals/horses-donkeys-other/djpfl.html

par stalli. ar kājām laikam jums nesanāks aiziet ne uz vienu un man vispār ir tādi diezgan asi uzskati šajā jautājumā. jāšanas nodarbības ir ok, ja tas nenotiek uz zirga psiholoģiskās un fizoloģiskās labklājības rēķina. piemēram, Kleistos, uz kuriem var aizbraukt ar RS busu, zirgi caurām dienām stāv iespundēti boksos, bez kustībām un iespējas socializēties, kas zirgam ir ļoti svarīgi. meklējot vietu, kur apmeklēt nodarbības es vispirms skatītos kā tajā tiek turēti un aprūpēti zirgi. jo vairāk laika tie pavada ārā, barā ar citiem zirgiem - jo labāk. LV (un, protams arī citur) šie jautājumi nav diezko augstā līmenī un daudzi staļļu īpašnieki vairāk domā par to, lai ērti būtu cilvēkam, viss glīts, nolaizīts un orientēts uz cilvēka ērtībām, kamēr zirgu pamatvajadzības paliek otrajā plānā un manliekas, tas ir ļoti nepareizi. es jau kādu laiku atpakaļ uzrakstīju rakstu par to, kā izvēlēties vietu jāšanai. varbūt noder - http://zirgam.lv/2014/03/10/kam-pieverst-uzmanibu-ja-velaties-doties-izjade/

no Pierīgas vietām es varu ieteikt Zirguskolu (ir sabiedriskais transports, atrodas Krogsilā, tas ir starp Rīgu un Ķekavu), Dreimanes stalli Meždruvas (ponijs.lv) Garkalnē. vēl tīri ok ir Ekvi Carnikavā.
neiesaku sabiedrības krējuma ļoti iemīļotās un populārās Zirgzandales, protams, Kleistus, Tīraini un tamlīdzīgus lielos sporta staļļus, kā arī Ķekavas Dārziņus.

ja esi noskatījusi kādu konkrētu vietu - vari jautāt, es pastāstīšu ko zinu vai raudzīšu noskaidrot pa saviem kanāliem :)
oblica
[info]oblica at 2016-08-03 12:54 (Saite)

Re: nav par tēmu :)

Milzīgs paldies!
Previous Entry  Next Entry