septembris

Posted on 2015.09.15 at 00:21

Comments:


Maya
[info]maya at 2015-09-15 08:37 (Saite)

Bet kā Tu atšķir godīgumu no ievainota ego spontānas apvainošanās sekām, kuras taču arī pēc savas būtības ir godīgas? Un, ko darīt, ja mīli kādu, kas nav godīgs? :)

Par Šmitu piekrītu, bet arī Hermanim ir godīgās un melīgās izrādes.
*
[info]inese_tk at 2015-09-15 12:22 (Saite)
Manliekas, ka trū godīgums pret sevi redz cauri ego aizvainotībai. Tu vari to iekšēji paņemt klēpī un samīļot, ja vajag. Atzīt emocijas, arī dusmas, aizvainojumu un vilšanos protams ir godīgi. Bet nav jau neiespējami to darīt nezaudējot pašcieņu. Un ļoti bieži problēmas rodas tāpēc ka mēs no kāda gaidām to ko viņš nav spējīgs dot. Mūsu vēlmju projekcija nesaskan ar realitāti, notiek krašs, bet šādos gadījumos godīgi būtu sev to atzīt un saprast, ka pats vien esi piedalījies katastrofas ražošanā. Mīlot kādu, kurš nav godīgs droši vien jānodarbojas ar jautājumiem, vai netiek no mīlestības objekta gaidīts tas, uz ko viņš nav spējīgs vai tas, kā viņam gluži vienkārši nav. Un jāapjautājas pašcieņai, ko viņa par to domā. Jāmēģina cik vien godīgi iespējams, paskatīties acīs sev. Kaut kādai atbildei tur noteikti jābūt. Katram jau tā ir savādāka
*
[info]inese_tk at 2015-09-15 12:28 (Saite)
Par to, ka Alvim ir arī sūdi es piekrītu. Es te tā ļoti vispārināju, iemetu virspusēju piemēru, lai mazliet ilustrētu savu domu.
Previous Entry  Next Entry