raw ābolkūka
Posted on 2014.10.18 at 00:51
rītvakar jādodas uz veļu vakarēšanu ar Saviešiem, tāpēc pagatavoju kūku groziņam. pierakstu, lai varu vajadzības gadījumā atkārtot.
pamatne
1 glāze lazdu riekstu
1 glāze mandeļu
1 glāze īslaicīgi pamērcētu dateļu bez kauliņiem
1 krietna tējkarote kanēļa
visu sablendē un izspaida pa veidni, kā jau parasti to dara ar svaigēdājtipa kūku pamatnēm.
pildījums
kādi apmēram 7 nelieli antenovkas
maza bļodiņa ar pēdējām avenēm no dārza
viena citrona sula
2 ēdamkarotes viršu medus
kanēlis, kardamons, muskatrieksts, ingvers
drupināti rieksti (manā gadījumā valrieksti) un sauja brūkleņu dekorēšanai
ābolus nomizo, sagriež plānās šķēlēs, pieber avenes. aplej ar citronu sulu, medu un garšvielām, apmaisa un noliek malā, kamēr taisa pamatni.
kad pamatne gatava, liek lielāko daļu ābolu tai virsū. mazāko daļu sablendē kopā ar apakšā satecējušo suliņu un pārlej visam pa virsu.
dekorē ar drupinātiem valriekstiem un brūklenēm.
liek ledusskapī sakosties.
ilustrācija iespējams būs rīt.
pamatne
1 glāze lazdu riekstu
1 glāze mandeļu
1 glāze īslaicīgi pamērcētu dateļu bez kauliņiem
1 krietna tējkarote kanēļa
visu sablendē un izspaida pa veidni, kā jau parasti to dara ar svaigēdājtipa kūku pamatnēm.
pildījums
kādi apmēram 7 nelieli antenovkas
maza bļodiņa ar pēdējām avenēm no dārza
viena citrona sula
2 ēdamkarotes viršu medus
kanēlis, kardamons, muskatrieksts, ingvers
drupināti rieksti (manā gadījumā valrieksti) un sauja brūkleņu dekorēšanai
ābolus nomizo, sagriež plānās šķēlēs, pieber avenes. aplej ar citronu sulu, medu un garšvielām, apmaisa un noliek malā, kamēr taisa pamatni.
kad pamatne gatava, liek lielāko daļu ābolu tai virsū. mazāko daļu sablendē kopā ar apakšā satecējušo suliņu un pārlej visam pa virsu.
dekorē ar drupinātiem valriekstiem un brūklenēm.
liek ledusskapī sakosties.