raw ābolkūka

Posted on 2014.10.18 at 00:51
Tags:
rītvakar jādodas uz veļu vakarēšanu ar Saviešiem, tāpēc pagatavoju kūku groziņam. pierakstu, lai varu vajadzības gadījumā atkārtot.

pamatne
1 glāze lazdu riekstu
1 glāze mandeļu
1 glāze īslaicīgi pamērcētu dateļu bez kauliņiem
1 krietna tējkarote kanēļa

visu sablendē un izspaida pa veidni, kā jau parasti to dara ar svaigēdājtipa kūku pamatnēm.

pildījums
kādi apmēram 7 nelieli antenovkas
maza bļodiņa ar pēdējām avenēm no dārza
viena citrona sula
2 ēdamkarotes viršu medus
kanēlis, kardamons, muskatrieksts, ingvers
drupināti rieksti (manā gadījumā valrieksti) un sauja brūkleņu dekorēšanai

ābolus nomizo, sagriež plānās šķēlēs, pieber avenes. aplej ar citronu sulu, medu un garšvielām, apmaisa un noliek malā, kamēr taisa pamatni.
kad pamatne gatava, liek lielāko daļu ābolu tai virsū. mazāko daļu sablendē kopā ar apakšā satecējušo suliņu un pārlej visam pa virsu.
dekorē ar drupinātiem valriekstiem un brūklenēm.
liek ledusskapī sakosties.

ilustrācija iespējams būs rīt.


Comments:


Ūūlę
[info]chimera at 2014-10-18 09:36 (Saite)
o, un man pat nav jāieželē. forši forši.
*
[info]inese_tk at 2014-10-18 14:07 (Saite)
man jau liekas, ka visas pārējās arī var neželēt, īpaši, ja patērē mājās un visu uz reiz. man vienkārši ne pārāk patīk ēst aukstu vai gaidīt kamēr atlaižas (un izlaižas :D ).

vēl kruta fiška ir taisīt neželējot silikona mafinformās un turēt saldētavā. ar tādām mazkūciņām ir viegli operēt. man, piemēram, ir divpadsmitvietīga silikona mafinpanna. sataisa tādu ar kūciņām un tur saldētavā. pie vēlmes un vajadzības velk ārā, drusku atlaidina un ēd.

ar to želēšanu vnk liekas tā elegantāk un arī transportēt vieglāk, ja ciemos jāiet.
Previous Entry  Next Entry