augusts
Posted on 2014.08.26 at 21:27apakša klasiskā - 2 glāzes mandeļu, 1 glāze dateļu, drusku kakao - viss sablendēts un izspaidīts pa veidni
pildījums - ņem bļodiņu plūmju, kam izņemti kauliņi, sablendē un izberž caur sietiņu, lai nav tās skābās mizas. sablendē ar bundžu kokospienu, medu un kanēli. pagatavo agaru kā norādīts instrukcijā, pieblendē pildījumam, lej veidnē uz pamatnes. kad sastingst (tas notiek ātri), liek virsū -
glazūra klasiskā - kokoeļļa, medus, kakao.
dekorē ar brūklenēm, mellenēm un drupinātām kakao pupiņām.
ēd, kad glazūra drusku sacietējusi.
p.s. vispār jau es lielākoties visaskūkas taisu pēc šīs shēmas, mainot tikai riekstus un pildījumā izmantojamās ogas/augļus un dekorāciju. šo gribējās pierakstīt, jo izrādās ar plūmēm ir baigi, baigi garšīgi.