into the wild, wild Kurzeme

Posted on 2014.07.28 at 16:01

Comments:


*
[info]inese_tk at 2014-07-28 19:03 (Saite)
uz zīmēm rakstīts ka teltis drīkstot celt speciāli norādītās vietās, bet es tur nekur tādas neredzēju. wc bija pilnīgs dizāsters, bet klīstot tālāk pa mežu un meklējot vietu, kur netraucēti pačurāt, ievēroju, ka ugunskuri tiek kurināti arī tur - pa pilno izdegušu pleķīšu. uz šī sausuma fona, es brīnos kā tur viss nav vēl nodedzis, jo gulēt ejot vienā attālākā tusētāju pūlī redzēju ugunskuru, kam liesmas skrēja kādu 2 metru augstumā.

netā ir šāds info http://www.visitventspils.com/lv/ko-darit-ventspili/707
bet neko tādu es tur nemanīju. sākt vispār vajadzētu ar to, ka kaut kā ierobežot mašīnām iespēju iebraukt kāpās un pludmalē (bija arī viens eksemplārs, ka tiešām rullēja pa pludmali) un ierīkot kaut cik drošas ugunskura vietas. vēl jau ir variants ierobežot piekļuvi ar mašīnām kādu gabaliņu iepriekš, tā lai, ja vēlas aplūkot upes grīvu, ir jāiet gabals ar kājām. tādiem tusētājiem jau nepatīk nēsāt savas paunas ar rokām, moš tā varētu daļēji ierobežot to ārprātu.

ercetka pieder Kārļa vecākiem, bet tā patiešām ir lieliska. vietām ir lāpīta un dažas koka detaļas nomainītas, bet vēl labu labā.
Antuanete
[info]antuanete at 2014-07-28 19:44 (Saite)
Uz D no upes ir dabas liegums "Ovīši" un tur +/- ir salikti stabiņi pie iebraukšanas; telšu vietas gan ir tikai par maksu Miķeļbākā. Kaut kāda piekrastes infrastruktūra tiks plānota vienā lielā projektā, bet nu tie ir pāris gadi nākotnē, tad varbūt iekārtos vēl kādu atpūtas vietu.
Dedzināšana šiem biotopiem nāk tikai par labu, tā ka, ja nodegs, tad no dabas viedokļa nekas katastrofāls tas nebūs. Bet patīkami, protams, nav, jo uguns var aizskriet uz apdzīvotām vietām arī.
Previous Entry  Next Entry