vegan riekstu-sēņu "gaļiņa"

Posted on 2014.06.12 at 01:05
Tags:
glāze valriekstu
glāze šampiņjonu (sagriezti drusku sīkākos gabalos)
ēdk. sojas mērce
tējk. kumins
pustējk. koriandrs
3 kadiķogas
maza ķiplokdaiva
svaigi malti pipari

visu saliek blenderī un pamaļ. tieši pamaļ, nevis samaļ. t.i. tā, lai nesablendējas pļurā, bet paliek mazos gabaliņos. kā to pēc tam pasniegt ir katra gaumes un izdomas jautājums. bet es šodien to darīju tā:
ņem garo bageti, pārgriež uz pusēm un iegriež vienā sānā. tā, lai var atlocīt vaļā, bet, lai nav pavisam pārgriezta.
iešņāc iekšā olīveļļu, gar maliņu liek tomāta un sīpola šķēles (var arī marinētu vai mazsālītu gurķīti), iekrāmē "gaļiņu", pārkaisa ar zaļumiem un rauga pārslām (to var arī nebūt).
tad liek uz otrādi apgrieztas mafinu pannas (lai negāžas un nebirst labumi ārā, bet protams var izdomāt citu risinājumu, ja mafinu pannas nav) un liek cepeškrāsnī sasildīties. neko ilgi un daudz cept nevajag, vnk lai ir kā silts ēdiens. protams, var arī nesildīt, tā vispār oriģinālā bija svaigēdāju "gaļiņas" recepte, bet man gribējās siltu. pasniedzot var aptīt apkārt salātlapu - svaigumam un, lai nekas nekrīt ārā. klāt svaigi spiestas apelsīnu sulas limonādīti (izspiež apelsīnsulu, atšķaida ar gāzētu minīti, bagātina ar kapātām piparmētrām).


"gaļiņa"





Comments:


[info]tiesibsargs at 2014-06-13 13:46 (Saite)
a pričom te kadiķogas, un kur tās vispār var dabūt?
*
[info]inese_tk at 2014-06-13 13:57 (Saite)
kadiķogas ir ļoti garšīgas. gaļinieki viņas liek desās un šķiņkos. viņas rada tādu kūpinājumīgu asociāciju. ir viens ļoti garšīgs kūpinātais siers ar kadiķogām arī.

dabūt var jebkurā lielveikalā

http://www.gafu.lv/lv/produkcija/36/52
Strēlniece
[info]str at 2014-06-13 16:00 (Saite)
šo noteikti ieprovēšu
tā kā kadiķogas esmu atdevusi prom, pielikšu chipotle piparus, kam ir kūpinājuma garša:)
*
[info]inese_tk at 2014-06-13 16:19 (Saite)
receptē, no kuras es špikoju "gaļiņu", kā reiz bija chipotle pipari, bet tā kā man nebija, tad liku kadiķenes.
Previous Entry  Next Entry