vegan riekstu-sēņu "gaļiņa"
Posted on 2014.06.12 at 01:05
glāze valriekstu
glāze šampiņjonu (sagriezti drusku sīkākos gabalos)
ēdk. sojas mērce
tējk. kumins
pustējk. koriandrs
3 kadiķogas
maza ķiplokdaiva
svaigi malti pipari
visu saliek blenderī un pamaļ. tieši pamaļ, nevis samaļ. t.i. tā, lai nesablendējas pļurā, bet paliek mazos gabaliņos. kā to pēc tam pasniegt ir katra gaumes un izdomas jautājums. bet es šodien to darīju tā:
ņem garo bageti, pārgriež uz pusēm un iegriež vienā sānā. tā, lai var atlocīt vaļā, bet, lai nav pavisam pārgriezta.
iešņāc iekšā olīveļļu, gar maliņu liek tomāta un sīpola šķēles (var arī marinētu vai mazsālītu gurķīti), iekrāmē "gaļiņu", pārkaisa ar zaļumiem un rauga pārslām (to var arī nebūt).
tad liek uz otrādi apgrieztas mafinu pannas (lai negāžas un nebirst labumi ārā, bet protams var izdomāt citu risinājumu, ja mafinu pannas nav) un liek cepeškrāsnī sasildīties. neko ilgi un daudz cept nevajag, vnk lai ir kā silts ēdiens. protams, var arī nesildīt, tā vispār oriģinālā bija svaigēdāju "gaļiņas" recepte, bet man gribējās siltu. pasniedzot var aptīt apkārt salātlapu - svaigumam un, lai nekas nekrīt ārā. klāt svaigi spiestas apelsīnu sulas limonādīti (izspiež apelsīnsulu, atšķaida ar gāzētu minīti, bagātina ar kapātām piparmētrām).
"gaļiņa"
glāze šampiņjonu (sagriezti drusku sīkākos gabalos)
ēdk. sojas mērce
tējk. kumins
pustējk. koriandrs
3 kadiķogas
maza ķiplokdaiva
svaigi malti pipari
visu saliek blenderī un pamaļ. tieši pamaļ, nevis samaļ. t.i. tā, lai nesablendējas pļurā, bet paliek mazos gabaliņos. kā to pēc tam pasniegt ir katra gaumes un izdomas jautājums. bet es šodien to darīju tā:
ņem garo bageti, pārgriež uz pusēm un iegriež vienā sānā. tā, lai var atlocīt vaļā, bet, lai nav pavisam pārgriezta.
iešņāc iekšā olīveļļu, gar maliņu liek tomāta un sīpola šķēles (var arī marinētu vai mazsālītu gurķīti), iekrāmē "gaļiņu", pārkaisa ar zaļumiem un rauga pārslām (to var arī nebūt).
tad liek uz otrādi apgrieztas mafinu pannas (lai negāžas un nebirst labumi ārā, bet protams var izdomāt citu risinājumu, ja mafinu pannas nav) un liek cepeškrāsnī sasildīties. neko ilgi un daudz cept nevajag, vnk lai ir kā silts ēdiens. protams, var arī nesildīt, tā vispār oriģinālā bija svaigēdāju "gaļiņas" recepte, bet man gribējās siltu. pasniedzot var aptīt apkārt salātlapu - svaigumam un, lai nekas nekrīt ārā. klāt svaigi spiestas apelsīnu sulas limonādīti (izspiež apelsīnsulu, atšķaida ar gāzētu minīti, bagātina ar kapātām piparmētrām).
"gaļiņa"