saldā maize
Posted on 2011.07.13 at 15:19man:: pilns
tā kā Kārlis pēdējās dienas okupējis mašīnu un es netieku pie zirga, ta dirnu mājās, lasu grāmatu un ik pa brīdim izklaidēju sevi ar ēst gatavošanu.
šodien dienaskārtībā bij saldās maizes izmēģinājums. recepti atradu slēgtā zirdzinieku foruma recepšu sadaļā un, protams, ieviesu savas izmaiņas.
tātad riekstu-augļu maize. cukurs nav, dzīvnieki nav, raugs arī nav.
125g piecgraudu vai četrgraudu pārslas;
50g sagrieztas žāvētas aprikozes;
50g treknas rozīnes;
saujiņa lazdu riekstu un visādi citādi rieksti (vēlams sagriezt bišķi sīkāk, bet nav obligāti)
300ml ābolu sula
125g kviešu milti
2 tējk. cepamā pulvera
1 stundu pārslas, rozīnes, aprikozes, riekstus mērcē ābolu sulā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Kad sula ir sasūkusies pārslās, pievieno miltus un cepamo pulveri. Labi sajauc. Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā no masas veido kukulīti jebšu arī liek veidnē. cep apmēram 1 stundu līdz mīkla nelīp pie koka irbulīša.
sanāca garšīga tāda. tikai - garoza baigi cieta un pats, pats vidus vēl pajēls. cepu ilgāk nekā stundu. bet par to garozas cietumu sāku vainot cepeškrāsni. kad Kārlis cep tās savas nopietnās maizes, viņām ar parasti vienīgais trūkums ir pārāk cieta/bieza garoza.
bildes nebūs, man slinkums. cepjat paši un skataties kā izstās.
šodien dienaskārtībā bij saldās maizes izmēģinājums. recepti atradu slēgtā zirdzinieku foruma recepšu sadaļā un, protams, ieviesu savas izmaiņas.
tātad riekstu-augļu maize. cukurs nav, dzīvnieki nav, raugs arī nav.
125g piecgraudu vai četrgraudu pārslas;
50g sagrieztas žāvētas aprikozes;
50g treknas rozīnes;
saujiņa lazdu riekstu un visādi citādi rieksti (vēlams sagriezt bišķi sīkāk, bet nav obligāti)
300ml ābolu sula
125g kviešu milti
2 tējk. cepamā pulvera
1 stundu pārslas, rozīnes, aprikozes, riekstus mērcē ābolu sulā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Kad sula ir sasūkusies pārslās, pievieno miltus un cepamo pulveri. Labi sajauc. Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā no masas veido kukulīti jebšu arī liek veidnē. cep apmēram 1 stundu līdz mīkla nelīp pie koka irbulīša.
sanāca garšīga tāda. tikai - garoza baigi cieta un pats, pats vidus vēl pajēls. cepu ilgāk nekā stundu. bet par to garozas cietumu sāku vainot cepeškrāsni. kad Kārlis cep tās savas nopietnās maizes, viņām ar parasti vienīgais trūkums ir pārāk cieta/bieza garoza.
bildes nebūs, man slinkums. cepjat paši un skataties kā izstās.