saldā maize

Posted on 2011.07.13 at 15:19
man:: pilns
Tags:
tā kā Kārlis pēdējās dienas okupējis mašīnu un es netieku pie zirga, ta dirnu mājās, lasu grāmatu un ik pa brīdim izklaidēju sevi ar ēst gatavošanu.
šodien dienaskārtībā bij saldās maizes izmēģinājums. recepti atradu slēgtā zirdzinieku foruma recepšu sadaļā un, protams, ieviesu savas izmaiņas.

tātad riekstu-augļu maize. cukurs nav, dzīvnieki nav, raugs arī nav.
125g piecgraudu vai četrgraudu pārslas;
50g sagrieztas žāvētas aprikozes;
50g treknas rozīnes;
saujiņa lazdu riekstu un visādi citādi rieksti (vēlams sagriezt bišķi sīkāk, bet nav obligāti)
300ml ābolu sula
125g kviešu milti
2 tējk. cepamā pulvera

1 stundu pārslas, rozīnes, aprikozes, riekstus mērcē ābolu sulā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Kad sula ir sasūkusies pārslās, pievieno miltus un cepamo pulveri. Labi sajauc. Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā no masas veido kukulīti jebšu arī liek veidnē. cep apmēram 1 stundu līdz mīkla nelīp pie koka irbulīša.
sanāca garšīga tāda. tikai - garoza baigi cieta un pats, pats vidus vēl pajēls. cepu ilgāk nekā stundu. bet par to garozas cietumu sāku vainot cepeškrāsni. kad Kārlis cep tās savas nopietnās maizes, viņām ar parasti vienīgais trūkums ir pārāk cieta/bieza garoza.
bildes nebūs, man slinkums. cepjat paši un skataties kā izstās.

Comments:


Strēlniece
[info]str at 2011-07-13 15:48 (Saite)
5. Pārāk bieza garoza:
· Nepietiekami silta cepeškrāsns;
· Pārāk ilgi cepusies;
· Par daudz sāls.

no tejienes
http://manasreceptes.blogspot.com/2007/06/maize.html

bet vēl- maizi izņemot no krāsns - apslaka ar ūdeni , apklāj ar dvieli - dzesēties
*
[info]inese_tk at 2011-07-13 16:02 (Saite)

hmmm

paldies.
cepeškrāsni biju uzsildījusi uz minētajiem 180 grādiem. nez, varbūt jāmēģina cept karstākā, moš manai cepeškrāsnij savādāka grādu izpratne. bet citas cepamlietas parasti pilnīgi normālas sanāk.
pārāk ilgi viņa cepās, jo vidus palika un palika jēls. bet bieza garoza jau bij pirmajā raudzīšanas reizē - pēc kādām 40min.
abet sāls šite nebij vispār.

kad vīrs cep tās nopietnās maizes, tad slakam un tinam dvielī un vēl maisiņā ieliekam.
presiite
[info]presiite at 2011-07-13 22:43 (Saite)
tā arī nesaprotu, kas raugam vainas
*
[info]inese_tk at 2011-07-13 22:46 (Saite)
Malahovam bij vesels penteris sarakstīts.
īsti neatceros, bet rauga mīklas izstrādājumi bojā labo grem.org.sist. mikrofloru, kko tur izmaina un kas tur, ko tur. tipa veģetāriešiem tas vēl svarīgāk, jo, ja ir laba un pareiza mikroflora, tad slavenais B12 izstrādājās iekšā pats.
presiite
[info]presiite at 2011-07-13 22:53 (Saite)
kaut kur esmu atkal dzirdējis, ka tieši raugā ir b12
*
[info]inese_tk at 2011-07-13 22:55 (Saite)
jā, raugā manliekas visa B grupa ir iekšā. bet tā fiška bij tajā, ka nevajag ēst ceptu raugu.
Previous Entry  Next Entry