pērku tai pašā Gogoļielas veikalā - lielās, sausās sojas plāksnes. karbonādi taisu tā - pārlaužu vairākas plāksnes uz pusēm, lieku katlā ar vārošu ūdeni un pavāru kādas 10 minūtes. pēc tam noleju lieko ūdeni, apkaisu ar garšvielām, sojas mērci, citronu sulu/etiķi, vatever un atstāju brīdi pamarinēties. pēc tam cep kā parastās karbonādes panējot miltos un olā, es miltus sajaucu ar sezama sēkliņām. ja gribas plānāku, ta var arī izklapēt, bet tad pirms tam kārtīgi jānospiež liekais slapjums, citādi nenormāli šķīst pa gaisu. tad ir plānākas, bet nav tik sulīgas.
hmm, nu sāta sajūtai varu ieteikt ēst riekstus, avokado, pilngraudu maizi, zemesriekstu sviestu, banānus, hurmu. (piemēram, rupjmaize ar biezu kārtu avokādo pastētes - ņam, ņam, ņam un ļoooti sātīgi. avokādo pastēte ir ar ķiploku un mazliet eļļu sablendēts avokado. vaij arī banānu-šoko pudiņš par kuru jau te 10x esu rakstījusi - arī ļoti sātīgs) vēl baigi kruta ir putras - man ļoti iecienīts brokastēdiens ir ar siltu ūdeni aplietas auzu pārslas, kad uzbriest, tad piegriež banānu vai kādu citu augli, bišķi riekstus/rozīnes un saldumam medu vai iesala ekstraktu. kanēli arī. kad es šitādu apēdu, man pēc tam ilgi, ilgi negribas ēst un ir ritīga sāta sajūta. bet tās putras jau ne visiem tīk.
man akal īpaši nelika, bet tāpat ilgstoši dzīvoju maldos, ka tās putras ir vēēē, pēēē, fui. bet kad pats taisa un dara to, kā gribas, liek kādas sastāvdaļas gribas un kādā konsistencē gribas, tad ir baigi forši. galvenais nevaig vārīt (nu vismaz auzu pārslas točna nē. arī neātrvārāmās pārslas no ekoveikala siltā ūdenī uzbriest 10min laikā, kamēr padzeru rīta tēju).
karbonāde (sojas, protams!) - why the fuck?
es pats ļoti labi iztieku bez gaļas un ēdu sēnes ar puraviem, bet kāpēc jātaisa sojas karbonāde?
:D
(piemēram, rupjmaize ar biezu kārtu avokādo pastētes - ņam, ņam, ņam un ļoooti sātīgi. avokādo pastēte ir ar ķiploku un mazliet eļļu sablendēts avokado. vaij arī banānu-šoko pudiņš par kuru jau te 10x esu rakstījusi - arī ļoti sātīgs)
vēl baigi kruta ir putras - man ļoti iecienīts brokastēdiens ir ar siltu ūdeni aplietas auzu pārslas, kad uzbriest, tad piegriež banānu vai kādu citu augli, bišķi riekstus/rozīnes un saldumam medu vai iesala ekstraktu. kanēli arī. kad es šitādu apēdu, man pēc tam ilgi, ilgi negribas ēst un ir ritīga sāta sajūta. bet tās putras jau ne visiem tīk.