par sapņiem

Posted on 2008.04.17 at 02:16
man:: kūkoju
skan: u2 - october
Tags: ,
kūkojot un pārlasot to, kas manā žurnālī slēpjas zem taga 'sapnis', es konstatēju ka tiem sapņiem jēga ir kkāda. tie piepildās vai nu ilgtermiņā vai apmēram divas nedēļas pēc nosapņošanas.
šajā sakarā diezgan šokējoši man likās atklāt, ka šis sapnis diezgan precīzi atbilst sajūtai un notikumiem, kas ar mani notika 11 dienas pēc sapņošanas.
nu jā, laikam tāpēc arī es viņus te pierakstu. tik vaidzētu uztrenēt skilu savus sapņus tulkot laicīgi, pirms kas nelāgs ir atgadījies.
starp citu, jau no 14 gadu vecuma zinu, ka ja sapnī redzēšu ka precos ar kādu puiku, kas man patīk, tad ar viņu nekas nesanāks un nav vērts censties. sapnī redzēju arī, ka nomirs mana vecāmamma un viņa to pēc 2 nedēļām arī izdarīja.
šī vecāmamma, kuras nāvi es nosapņoju, pati vienmēr sapnī iepriekš redzēja, ka kāds mirs - tie bija sapņi par nocirstiem baļķiem, ko ved prom ar zirgu vai auto. un tie vienmēr piepildījās. to es reiz stāstīju folkloras un baltu mitoloģijas pasniedzējai, kura teica, ka šitādi sapņi - tieši par nocirstiem kokiem, kas nozīmē nāvi, esot dzirdēti no daudziem veciem cilvēkiem. moš tam kāds sakars ar kolektīvo bezapziņu. es gan pirms vecāsmammas nāves neredzēju nekādus baļķus - es sapnī runājos ar viņu un viņa teica, ka iešot prom. es mēģināju pierunāt lai paliek, sakot, ka būs tūliņ pavasaris - gadalaiks, kas viņai tik ļoti patika. bet viņa atbildēja, ka esot pārāk nogurusi.
tā lūk ar tiem maniem sapņiem.

Previous Entry  Next Entry