dvēseles čaula 2: nevainība.

Posted on 2007.08.15 at 01:03
Tags:
beidzot [pēc pamatīgas iztizlošanās - biju novilkusi filmu tīrā japāņu valodā. 1ie subtitri ko sadabūju bija šitādi: "$$&Jmbbhj*&^%jk", 2ie bija ļoti labi, bet nebija piedabūjami rādīties tālāk par 2/3 filmas, 3ie bija sūdīgāks tulkojums + tulkoja ne tikai runu, bet katru skaņu, piemēram, "faint footsteps", "electronic beeping" utt.] noskatījos Ghost in the Shell 2: Inocennce. gan vizuāli, gan muzikāli, gan, pats galvenais - saturiski un filosofiski skaistāka un iespaidīgāka par pirmo daļu. daudz atsauču uz citiem kultūras tekstiem, piemēram, Aizeka Azimova klasiskajiem robotikas trīs likumiem [grāmata "Es, robots"] un senindiešu literatūru ["Labāk ir vientuļi dzīvot, nevis ar muļķi saieties, tālab ej viens, neko nekārodams, kā zilonis ziloņu mežā, - ej ļauna nedarīdams." no Dhammapadas nodaļas par ziloni jeb Nāgavagas]. par pārējām atsaucēm neesmu pilnīgi droša tāpēc nerakstīšu.

"If the substance of life is information, transmitted through genes, then society and culture are essentially immense information transmission systems, and the city, a huge external memory storage device." Batou

tā kā pagaidām vairāk neviena filma nav attorentējusies un tās, kas šobrīd torentējas, dara to kliba zirnekļa ātrumā, varētu palasīt jau pieminēto Azimova "Es robots" un atcerēties bērnību. arlabunakti.

Comments:


Gatis
[info]gg at 2007-08-15 09:07 (Saite)
mans tik smīn par Tavu "es kīno neskatos" :)

*
[info]inese_tk at 2007-08-15 12:52 (Saite)
moš es kādreiz varēs smīnēt par Tavu - cik tur gadus ilgo grāmatas lasīšanu ;)
spriidiic
[info]spriidiic at 2007-08-15 13:18 (Saite)
kad izlasīsi Azimovu iedosi man ar. gribētos izlasīt. pagaidām tik esmu redzējusi hollivudas I, Robot
*
[info]inese_tk at 2007-08-15 13:45 (Saite)
jau izlasīju, kāda desmitā reize toč bij. iedošu.

gribēju to filmu skatīties, kad viņa parādījās, bet man bail, ka man viņa varētu nokaitināt. tur tip ir diezgan maz no Azimova, izņemot tos trīs likumus un pāris sižeta līnijas.
"The tone of the movie upset some fans of Asimov's works[1], which are almost devoid of scenes of explicit violence. The movie is largely an action-oriented story, involving police and mobs fighting or evading hordes of rampaging robots. This "Frankenstein complex" or "robot as menace" type of story was something that Asimov disliked. Asimov's robot stories, in contrast, were the first to treat robots as useful, exploring the effects they would have on lives and their interactions with people. Rarely do Asimov's robots break the Three Laws (for instance, by harming a human being) and, if they do, they are generally rendered inoperable as a result."
man tētis zinātnisko fantastiku, Azimovu tai skaitā, iebaroja jau agrā bērnībā un man visi tie roboti utt. ir tikpat mīļi kā, piemēram, Vinnijs Pūks un Trollītis Mumins :)
Gatis
[info]gg at 2007-08-15 14:31 (Saite)
a man vinnija pūka vietā ir zvaigžņu kari! :)
*
[info]inese_tk at 2007-08-15 15:00 (Saite)
ā jā. divas filmas, ko gandrīz katru dienu skatījos vhs, bija K-9 par varonīgo suni Džeriju Lī un Zvaigžņu karu otrā daļa. trešajā vietā man bija vhs kasete pilna ar mūltenēm par rozā panteru.

Previous Entry  Next Entry