dvēseles čaula

Posted on 2007.08.13 at 16:45
Tags:
tā kā es patiešām esmu atsākusi skatīties filmas un pati esmu par to sajūsmā, pastāstīšu par vēl vienu - Mamoru Oshii anime filmu Ghost in the Shell (1995). to man jau krietnu laiku atpakaļ ieteica trakais žurnālists, Londonas skvoteris un donkihotiskais dēmonu faiters - Mārtiņš Galenieks, filmu raksturojot - "eksistenciaala filozofija geneetikas un interneta laikmetaa."

lai gan anime nav mans mīļākais žanrs, tomēr filma lika aizdomāties. tagad gaidu, kad atnāks otrā daļa - Ghost in the Shell 2: Inocennce. galu galā Mārtiņš man nekad nav ieteicis kko sūdīgu. + no šitās filmas iedvesmojušies arī Matrixa [par Matrixu gan es neesmu milzīgi lielā sajūsmā] radītāji.

Puppet Master: "And can you offer me proof of your existence? How can you? When neither modern science nor philosophy can explain what life is."

Comments:


Gatis
[info]gg at 2007-08-13 16:55 (Saite)
mans plikgalvanais draugs normunds ir baigais animē fans :)
viņām mājās kastēs noteikti jābūt šiem te un vēl sazin kam...
*
[info]inese_tk at 2007-08-13 17:06 (Saite)
esmu dzirdējusi, ka arī [info]_lain_ ir anime fane. es manlieks par tādu nekļūšu, bet abas pārējās daļas [ir vēl trešā] šitam Ghost in the Shell gan noskatīšos. pa skaisto un pa sirsnīgo un ir arī par ko apdomāties.

tagad toties skatīšos tā paša trakā čeha Jana Švenkmeijera jaunāko filmu Lunacy, ko iedvesmojis Edgars Alans Po un Marķīzs de Sads. gan jau pēc tam būs posts arī par to. :)
K
[info]rkktzd at 2007-08-13 20:43 (Saite)
manlieks tev ir kruta gaume! tagad laadeejas shvankmajera 2as filmas un jodorowsky 2as un veel shitais jaasameklee. izskataas tas viss dikti kruta pagaidaam.
*
[info]inese_tk at 2007-08-13 20:55 (Saite)
izvēlē es paļaujos uz rūpīgi noteiktu nejaušību ;)

bet par Švankmajeru runājot - pirms brīža, beidzu skatīties to viņa jaunāko filmu Lunacy, it kā kruta, bet beigu beigās kkas man līdz galam nepatika/nepārliecināja. jāpameklē laikam vecākas, katrā ziņā Alise man tiešām ļoti patika.
Previous Entry  Next Entry