Audēju iela 8, Smiltene, Valkas rajons, Latvija. LV - 4729

Posted on 2007.07.25 at 08:18
man:: miegains
skan: Boards of Canada - a Beautiful Place out in the Country
Tags:
SVĒTDIENA
ierodamies ar pēdējo autobusu. paspējam uz veikalu pēc maizes. pagalmā mūs sagaida ezītis, bet mans kopš bērnības mīļākais ērkšķogkrūms ir vienīgais visā dārzā, kurš nav pārgatavinājis un nobirdinājis ogas. gaidīja mani. savā vecajā šķūņaugšas istabiņā guļu saldā mierā, kā dieva ausī.
PIRMDIENA
no rīta līst. uz kapiem ciemos pie vecvecākiem, līkums pa pilsētu. ar sev neraksturīgu prieku palīdzu mammai gārdeningot + vācu klinģerītes, rudzupuķes un piparmētras tējai. pēc vakariņu dārzeņu-piena zupas sēžu šķūņaugšā un lasu vienu japāņu grāmatu. pēkšņi pa atvērto logu, no garažas jumta istabiņā ielec melns, baltkrāgots runcis, ar asti kā vāverei. pavirši apskata visus kaktus un noliekas gultas kājgalī gulēt. pirms tam viņš tur nav bijis, jo mūsu prombūtnes laikā istabiņas logs un durvis ir ciet.
OTRDIENA
es kā jau parasti vēl 12os dienā negribu vērt aci no miega vaļā, kad dzirdu mamma no apakšas kliedz - uz mežu brauksi? - jā! - nu tad tev ir 3 min laika, mašīna jau gaida. es ielecu savās rīgas mamzeles drānās - svārkos un kurpītēs un miegainās acis blisinot kāpju mammas māsīcas sagrabējušajā audi. labi, ka mamma paņēmusi man gumijas zabākus. pa briesmīgajiem meža ceļiem traucamies galvu reibinošā ātrumā. kā paskaidro mammas māsīca - jo lēnāk brauc, jo lielāka iespēja ka motors pārkarsīs. kamēr viņas lasa mellenes, es eju sēnēs. sēņu nav daudz un visas briesmīgi tārpainas. bērzlapes, govjmīžas [sviesta bekas], auna bekas un četras gailenes. manliekas ka nekur pasaulē nav tik skaisti meži kā ap smilteni. pie-meln-melleņoju pilnu vēderu un braucam mājās. pusdienās cūkupupas, pēc tam uzpūtenis pie mammas brāļa, mazgāšanās klievezerā. vēlāk kko darbojoties pa dārzu garām pajoņo liels brūns suns. kā viņš te ticis un kur viņš paliek nav īsti skaidrs, jo vārti bija ciet un žogs arī dārzam apkārt. vakariņās ēdam sēņu-brokoļu omleti. garšo abām, lai gan mana mamma sēnes neēd vispār. un vēl, protams, mellenes ar pienu.
TREŠDIENA
pēc apm 2 gulētām stundām, ceļamies pusčetros, jo mammai 8os darbā jābūt. pretrunā mērfija likumiem lietus negāž tikai to īso brīdi kamēr aizejam no mājām līdz autoostai, kur mūs 4:30 savāc autobuss no alūksnes. pāris sēdekļus priekšā divi jaunieši moži diskutē par grupas metallica daiļradi - kurā gadā kurš albūms izdots, kādi teksti utt., bet drīz aizmieg. es arī mēģinu, bet tā arī neizdodas. 7os esam rīgā un auļojam uz daugavpils vilcienu 7:10, kas mūs ātri atvestu līdz saļikam. paspējam, lai gan es stibīju neērtu spaini ar apm 12l melleņu. nu jau gandrīz stundu esmu mājās un nevaru saprast ko darīt. laikam jāiet gulēt.

Comments:


apogs
[info]apogs at 2007-07-25 12:23 (Saite)
nu..es varētu braukt pie Tevis ēst mellenes, piemēram.
*
[info]inese_tk at 2007-07-25 19:08 (Saite)
varētu, bet laikam nesanāks
šodien jau ir šodiena
rīt 4diena - ja man ļoti paveiksies, tad jau rīt būšu Zvērā
ja ne, tad būšu Zvērā no 5dienas. līdz 7dienas vakaram gan jau. un 1dien atkopšos :)))
pa to laiku mamma jau būs kko ar tām ogām sadarījusi - salikusi saldētavā vai zaptītē savārījusi...
;)

izdomāsim vēlāk kko bez mellenēm... starp citu - man gurķīši siltumnīcā nāk ēdami ;)
spriidiic
[info]spriidiic at 2007-07-25 19:56 (Saite)
kā tu domā tikt jau 4dien?:)
*
[info]inese_tk at 2007-07-25 20:14 (Saite)
"ja man ļoti paveiksies"
1) nedomāju, ka man ļoti paveiksies. es tikai zinu to, ka nekad neko nevar zināt.

2) kā tu taisies braukt? lasīju ka meklē vietu mašīnā divām meitenēm - tip tev un lindai. droši vien. es, tad jau sanāk, varu iet ar kājām. ja nauris tomēr brauks tāpat nedroši, jo viņš var sagribēt 6dien uz mājām... + 5dien sola lietu, 6dien it kā ne.
spriidiic
[info]spriidiic at 2007-07-25 20:20 (Saite)
es nezinu kā .. diemžēl.. gribas jau ātrāk nekā pašā 5dienas vakarā.. jābrauc ritvakar ar stopiem 3taa:)
*
[info]inese_tk at 2007-07-25 20:27 (Saite)
nu es labprāt brauktu rītdien, bet tomēr jāskatās kāds laiks, ja līs, tad nav lielas jēgas, tad jau nevarēs pēc tam līdz 7dienai izturēt vai arī jāstiepj milzu paunas ar hermētiski iesaiņotām rezerves drēbēm...

nu man pats pēdējais variants ir braukt ar PND, bet tas atkarīgs no Māra un no viņa var nebūt nekas atkarīgs. + ja šāda iespēja arī man tiks piedāvāta, tas būs 5dien vakarā baigi vēlu.

nu vajag to Nauri pielauzt, galvenais ka viņam nav jāstrādā, tad jau sliktākajā gadījumā var 6dien no rīta piedzirdīt, lai neaizbrauc mājās.
spriidiic
[info]spriidiic at 2007-07-25 20:31 (Saite)
nju skaidrs, jaskatas kads laiks.

bet par to naura strādāšanu zinu ka viņam tjipa esot jāstrādā, jo romanam brīvs.
blin_da
[info]blin_da at 2007-07-25 14:16 (Saite)
Tie lopiņi gan tur dīvaini, cauri sienām staigā?
Previous Entry  Next Entry