septembris

Posted on 2023.09.02 at 10:07
Tags: ,
staļļa saimniece likvidē pansiju. galvenokārt siena dēļ, bet ir arī citi personīgi apsvērumi. mans zirgs ir vienīgais izredzētais, kurš drīkst palikt. pārējām meitenēm jāmeklē saviem zirgiem citi staļļi. siens, ko viņa nopirka (un bija pirms pirkšanas skatīties) vairāk nekā puse izrādījās ļoti sliktas kvalitātes. viņa jau pārdeva vairākas fancy zirglietas, lai pirktu citu sienu, bet vienkārši nav. tas, kas ir - ļoti zemas kvalitātes (karsis, pelējis) un ļoti dārgs. viņa ir izbraukājusi puspasaules siena kvestā. nupat vienam alerģiskam zirgam, pēc viņa īpašnieces iniciatīvas tika nopirkti 4 ruļļi pa 60 eur gabalā. 60 eur par rulli! atveda mājās - un tāpat iekšā karsis. vēl sūdīgāks par to, kas jau bija uz vietas.
aizvakar apstaigājām kaimiņa attālu. tās pļavas, no kurām siena laikā parasti sanāca ~150 ruļļi, bet šogad neviens. vietām ir pagarāki zāles pleķi, bet daudz kur tāpat mikrozālīte un pienenes vien. vai tur sanāks kaut ko saruļļot - hvz.
kapusvētkos aptaujāju radus, kas nodarbojas ar lauksaimniecību vai kādam nav kādi siena gali. mammas brālēns, kam Raganā ļoti moderna piensaimniecība, dzīvos no pērno gadu iekrājumiem. otrs brālēns, kam Trapenē mazāk moderna piensaimniecība - samazinās govju skaitu. un govīm prasības pēc siena kvalitātes ir zemākas nekā zirgiem.
jūtos ļoti priecīga, pateicīga, pagodināta un atvieglota, ka mans zirgs var palikt Birzlejās. neapskaužu pārējās meitenes, jo šobrīd vairums staļļi ir gatavi uz ziemu pieņemt kādu jaunu zirgu tikai tad, ja brauc ar savu sienu pūrā.

Previous Entry  Next Entry