februāris

Posted on 2022.02.01 at 13:26
man:: jāiedzer kafija un jāiet ārā
Tags:
šodien ziemas zen. sēžu virtuvē pie loga. laukā mīnusi, daudz sniega, turpina lēni un mierīgi snigt. kuras plīts un šņākuļo tējkanna. kaķis saritinājies guļ. un putnu barotavā sen nebijusi diversitāte. bez ikdienišķākiem viesiem ieradušies arī smukie, bet kašķīgie svilpji, trīs veidu žubītes, cekulzīlītes un meža zīlītes.

Comments:


putnu novērotājs
[info]_re_ at 2022-02-02 14:20 (Saite)
o, pie mums nav redzētas ne cekul, ne meža zīlītes. regulāri ir lielās, zilzīlīte un pelēkā (vai purva, neatšķiru).
pērn bija daudz zaļžubītes, bet šoziem tikai vienu reizi manīju, žubīti arī. kas tev ir trešais žubīšu veids?
svilpis arī tikai pāris reizes bijis.

regulāri ir sīlis, vidējais dzenis, minētās zīlītes, dzilnītis. pērn nebija vispār, bet šoziem pilns ar lauku zvirbuļiem. smieklīgi, ka sākumā nāca ļoti bailīgi, tik pa zemi, kādi trīs. nu jau kārtīgs bars pa barotavu plosās netraucēti.
*
[info]inese_tk at 2022-02-02 15:27 (Saite)
ziemas žubītes, zaļžubītes un parastās žubītes. zaļžubītes gan arī - pagājšgad bija ordas, šogad ļoti maz. bet ir krietni siltāka ziema un viņas arī uzrodas uz mīnusiem vairāk.

es ar ne visai atšķiru purva un pelēkās zīlītes, bet vasarā ar balsu noteicēju patestēju balsis un toč bija purva. tas gan neizslēdz arī iespēju, ka ir arī pelēkās.

man ir gan vidējais, gan dižraibais dzenis, gan pelēkā dzilna. pagājšgad biju nofočējusi visus trīs vienlaicīgi ābelē. šogad gan dzilna ļoti reti nāk. vai nāk laikos, kad neskatos pa logu.

šogad arī dižknābi neesmu redzējusi. un garastītes arī ne. man viņas ļoti patīk.

klasiskākie viesi ir lielās zīlītes, zilzīlītes, abu veidu zvirbuļi, dzilnitis, sīlis, zaļžubes, purva (vai pelēkā) zīlīte, abu veidu dzeņi.
Previous Entry  Next Entry