novembris
Posted on 2019.11.02 at 20:22
sen nav nekas par ēdienu rakstīts, bet šodien esmu līksma - izdevās reanimēt mīļu bērnības ēdienu - krāsnī, oglēs ceptus kartupeļus. it kā jau nekas sarežģīts, bet kādreiz ar to nodarbojās vecaispaps un arī mana mamma īsti nezināja par niansēm. daži iepriekšējie mēģinājumi nebija izdevušies pārāk labi. ja ieliek par ātru - sadeg. ja ieliek par vēlu - iekšā zaļi. tad nu šodien beidzot sanāca perfekti. un TĀ smarža ir tikai un vienīgi oglēs ceptiem kartupeļiem.
kādreiz ēdām ar biezpienu, bet man tagad ir jauna aizraušanās, fermentēti indijas riekstu krēmsieri. beisik "bezpienam" vai riekstrikotai vajag sablendēt 2 glāzes mērcētu indijas riekstu, iejaukt masā 2 probiotiku kapsulas (lietoju šīs) un uz nakti atstāt uz siltas plītsmalas. pēc tam jau tālāk var lietot kā biezpienu vai sajaukt ar visādām garšvielām, veidojot kādu krēmriekstsieru vien gribas.
karoč, esmu ļoti pieēdusies vienkāršas, bet lieliskas vakariņas - oglēs cepti kartupeļi + fermentētu indijas riekstu bezpiens + jūraszāļu ikri no ikejas. un pudele alus, ho ho ho.
kādreiz ēdām ar biezpienu, bet man tagad ir jauna aizraušanās, fermentēti indijas riekstu krēmsieri. beisik "bezpienam" vai riekstrikotai vajag sablendēt 2 glāzes mērcētu indijas riekstu, iejaukt masā 2 probiotiku kapsulas (lietoju šīs) un uz nakti atstāt uz siltas plītsmalas. pēc tam jau tālāk var lietot kā biezpienu vai sajaukt ar visādām garšvielām, veidojot kādu krēmriekstsieru vien gribas.
karoč, esmu ļoti pieēdusies vienkāršas, bet lieliskas vakariņas - oglēs cepti kartupeļi + fermentētu indijas riekstu bezpiens + jūraszāļu ikri no ikejas. un pudele alus, ho ho ho.