augusts

Posted on 2017.08.27 at 21:15
Tags:
kā dežūrēt uz Garo dzīvi? sagaidiet izrādes sākumu, ejiet mājās. ņemiet visādus miltus un rīsu pienus un brūnos cukurus un citronu sulas, samaisiet un ielieciet cepties kēkskūku. sablendējiet kokoseļļu ar rīsu pienu un kokosriekstu miltiem un citronu sulu un ielieciet ledusskapī. pēc pusstundas izņemiet no cepeškrāsns kēkskūku un nolieciet uz palodzes atdzesēties. kad padzisusi, izņemiet no ledusskapja krēmu un uzziediet virsū. nogrieziet vienu gabaliņu, apēdiet. nogrieziet otru gabaliņu, apēdiet. pusdeviņos apaujiet kurpes un ejiet atpakaļ uz Talseni. sagaidiet kamēr skatītāji iziet no zāles. ejiet un savāciet visus mazgājamos kostīmus un rekvizītus. tālāk pēc izvēles - var iet mājās ēst trešo gabaliņu, var iet Pilī dzert alu, var iet pastaigāties.


iedvesmojos no vairākām receptēm. šo varētu saukt par recepšu kolāžu manā gaumē, pielāgojot oriģinālus manām vēlmēm un mājās esošajiem produktiem.

kēkskūka
1 glāze brūno rīsu miltu
1,4 glāzes pilngraudu auzu miltu
pusglāze brūnā cukura
2 tējkarotes sodas
3 čia "olas" (trīs ēdk. čia sēklas samaļ kafijdzirnavās, piemaisa 9 ēdk. ūdens. var lietot arī linsēklu "olas")
1 glāze augu piena (man bija rīsu)
1 karote siltas (t.i. šķidras) kokoseļļas
citronu sula - receptē, no kuras iedvesmojos, bija pusglāze, bet es jums teikšu, mīļie draugi, tas ir daudz par maz, ja grib normāli just citronainumu. lieciet vairāk.
citronu mīkstums no puscitrona (ar gan jau var vairāk)

sajauc sausās sastāvdaļas, sajauc slapjās, sajauc visu kopā, iemet ar kokoseļļu ieeļļotā veidnē, cep ~200 grādos pusstundiņu.

krēms
6 ēdk. labas kokoseļļas
~pusglāze augu piena
vaniļa
māāāzliet kurkuma košākai krāsai
3 ēdk. medus (trū vegāni aizstāj ar agavi, vai vatever kādu saldu ķēpu)
puscitrona sula
apmēram 4 ēdk. kokosriekstu miltu

visu samet blenderī, sablendē vienmērīgā masā. neuztraucas, ja liekas drusku šķidrena - kokosmilti drīz vien lieko absorbēs. ieliek padzīvoties ledusskapī. kad kēkskūka izcepusies un drusku padzisusi, tad ziež krēmu virsū. viņš būs jau tāds visai stingrs un ciets.
saber pa virsu brūklenes vai kādus citus tīkamus un piestāvīgus dekorus.

kāpēc es rakstu kēkskūka? tāpēc, ka vairums keksu ir pretīgi sausi. man negaršo. ilgi jākošļā un sprūst rīklē. kaut kāda tāda pretīga masa. bet šī ir tāda jauka un miklena un mitrena. tāpēc man vispār ļoti patīk brūno rīsu milti, jo no viņiem cepot, parasti sanāk tāds jauki mikls izstrādājums





p.s. piezīme sev un citiem - nākamreiz jāliek kēkskūkai vairāk citronsula/citronmīkstums
un krēmu var taisīt drusku vairāk

Comments:


helvetica
[info]helvetica at 2017-08-27 23:50 (Saite)
Nabaga rekvizitori :(
*
[info]inese_tk at 2017-08-28 00:00 (Saite)
mums nemazam nav rekvizitoru, mums ir katrai izrādei viena izrāžu vadītāja, kas ir kopā ar izrādi kopš mēģiem, kuros suflē tekstus, printē eksemplārus, darbojas kā režisora kalps (un bieži vien arī kā asistents) un pēc tam arī uzkrāmē un nokrāmē visu skatuvi (visu, kas nav dekorācijas un mēbeles), nes no veikala ēdienus, ja izrādē kaut ko pa īstam ēd, pieskata skatuvniekus un ģērbējas, ja tiem izrādes laikā kaut kas jādara utt. lielajos teātros laikam tam visam ir vairāki amati.
helvetica
[info]helvetica at 2017-08-28 00:03 (Saite)
Ak, vai, tas izklausās makten intensīvi.
Btw, man tai personai, kas dara rekvizītus, būs suvenīrs; šajā izrādē hlamu starpā ir arī zīmīgas lietas.
Previous Entry  Next Entry