Latgale. 3. daļa - Lūznava, Rāzna, Ludza, Kurjanovas ezers

Posted on 2017.07.14 at 12:54
Tags:
Pēc Rēzeknes apstaigāšanas pabraucam drusku atpakaļ Krāslavas virzienā. Nobraucam gar Lūznavas muižu un tālāk uz Mākoņkalnu, paskatīties no augšas uz "Latgales jūru" - Rāznas ezeru. Pēc tam Ludza un nakšņošanas vietas meklēšana. Latgalē kaut kā visai maz labiekārtotu free atpūtas vietu, tāpēc noskatījām kartē tuvāko lielāko ezeru un cerējām, ka paveiksies. tiesa, mēs apbraucām apkārt visam ezeram, kamēr atradām vienu mazu piebraucamo celiņu, kur arī noparkojāmies un iekārtojāmies uz guļu.


Lūznavas muiža


no dīķa izvilktā Madonna
http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/latvijas-perles/atdzimusi-luznavas-muiza-un-tas-nogremdeta-madonna.a68995/


Zosna


Mākoņkalns












Rāznas ezers






Ludza
Ludzai ir visi resursi kļūt par Latgales hipsteru galvaspilsētu!!! Un žēl, ka tas netiek izmantots. Nevienas kafejnīcas ar normālu, mūsdienīgu interjeru, tūristu sezonas vidū praktiski nekas nestrādā svētdienās (ne muzejs, ne amatnieku centrs, utt.)!!! Pieejamie tūrisma info bukleti vairākus gadus veci un ar novecojušu informāciju. Bet smuka un mīlīga, brīnešķīga koka arhitektūra, reljefs, 2 ezeri utt. tā ka potenciāls liels










































paēduši "grieķu salātus" kafejnīcā "Kristīne", braucām meklēt guļvietu




nams Sārām


gulējām pie šitā ezera - Kurjanovas


bija forši. tādu klusumu kāds tur bija naktī, es nebiju dzirdējusi ļoti, ļoti sen. tikai odu daudz. no rīta visa mašīna bija pilna ar odu līķiem. pirms aizmigšanas noskatījāmies filmu.




no rīta braucām atpakaļ uz Ludzu - pēc kafijas un pārtikas un, lai pārliecinātos, ka Ludzas muzejs tiešām, tiešām, tiešām nestrādā svētdienās




kafejnīca "Lucia" Ludzā. man ienāca prātā doma, ka ir viens tāds cilvēks, kurš nezinkāpēc taisa interjerus lielam vairumam provinces kafejnīcu. visu tādu vēsu, drausmīgi smagnēju, tumšu, brūnos, tumšsarkanos toņos, ar visādām mūru un ķieģeļu imitācijām, drapērijām utt.










Ludzas modes. viņa iegāja baznīcā pēc tam




Ludzas Sarkanā sinagoga. arī ciet






kas šogad notiek Ludzā?




laucīši









Comments:


nejauks
[info]nejauks at 2017-07-14 17:00 (Saite)
Foršas reportāžas, interesanti paskatīties un palasīt.

Bet mani visvairāk pārsteidza kas pilnīgi cits. Vai tas uz kājas ir tetovējums, nevis zīmējums? Kāpēc? Vai tur ir kāds stāsts?
*
[info]inese_tk at 2017-07-14 17:11 (Saite)
tetovējums. perpendikuls, tas pats, kas mana žurnāļa noformējumā un jūzerbildēs. nekāda ļoti īpašā stāsta nav - bērnībā bija ļoti bail, pēc tam baigi iepatikās tās multenes. uztetovēju pirms kādiem, hmm, ~11-12 gadiem.
nejauks
[info]nejauks at 2017-07-14 17:50 (Saite)
Ievēroju, kas tas tāds ir, tāpēc arī jautāju :)
Man vispār tetovējumi ne īpaši patīk, bet šis ir spēcīgs! Neteiktu, ka man tās bija gluži mīļākās multenes, bet nez kādēļ to tēli mani joprojām neatstāj vienaldzīgu.
*
[info]inese_tk at 2017-07-14 18:12 (Saite)
apetīte, laikam rodas ēdot. man ir 3 tetovējumi. pirmais taisīts 15 gadu vecumā un pirms pāris gadiem atjaunots, pēdējais šī gada sākumā. gribas vēl un ir arī idejas ko
nova
[info]nova at 2017-07-14 22:41 (Saite)
Es gan sirsnīgi ceru, ka hipsterisms Ludzai ies secen,un tā paliks šķīsta un nevainīga, citādi nekur no jums dēties
judging the mice
[info]rasbainieks at 2017-07-17 08:31 (Saite)
hipsteriem ir nauda un gaume, kas vietām nāk tikai par labu
Previous Entry  Next Entry