Sat, Oct. 21st, 2017, 03:39 pm
Neurodiversity

Challenging pervasive social norms and stigmas, it frames autism, ADHD/ADD, dyslexia, bipolarity and other neurotypes as a natural human variation rather than a pathology or disorder, and rejects the idea that neurological differences need to be (or can be) cured, as they believe them to be authentic forms of human diversity, self-expression, and being.

Sat, Oct. 21st, 2017, 11:55 pm
[info]gedymin

Ceļa meklēšana līdz HFA jau šajos gadījumos arī nozīmēs ārstēšanu. Lai vismaz kaut kādas elementārās "normālās" spējas tam cilvēkam iedotu. Nezinu, vai tu lasīji par to savādo gadījumu, kurā ētikas profesore nonāca cietumā par autista izvarošanu. Man liekas absurdi uzlikt tik nesamērīgu sodu par nodarījumu, kurā īsti nav neviena cietušā, bet domāju piekritīsi, ja šis cilvēks spētu vai nu dot, vai atteikt consent "normālā" veidā, visiem būtu daudz vienkāršāk.

Sat, Oct. 21st, 2017, 11:59 pm
[info]teja

! Kas tas par gadījumu?

Sun, Oct. 22nd, 2017, 04:05 pm
[info]gedymin

Pameklē Anna Stubblefield. ja ir daudz laika, te ir garš raksts: https://www.nytimes.com/2015/10/25/magazine/the-strange-case-of-anna-stubblefield.html
Precizējums - lai gan tur daudz runā par autismu, konkrētais gadījums nebija ar autisma diagnozi - nepareizi atcerējos.

Sun, Oct. 22nd, 2017, 01:38 am
[info]iive

Nē, es neesmu lasījusi par šo gadījumu.
Par ārstēšanu, ne es, ne, kā es to saprotu, arī wiki raksts nerunā par to, ka vajadzēu atteikties no medicīnas vai terapijas, ja tās palīdz. Kā es to saprotu, runa ir par mērķi "izdziedēt" no stāvokļiem, kas īsti nav izārstējami, un kuriem ir savas vērtīgās puses, kuras būtu drīzāk forši attīstīt, un palīdzēt cīnīties ar stāvokļu problemātiskajām pusēm.