Mon, Oct. 3rd, 2016, 04:16 pm

Populistiski politiskie spēki man atgādina narcisistiskus vecākus. Domājot par Polijā izvirzīto sadistisko abortu likumu, piemēram. Tas šķiet kā aprobežots cilvēks ar bērnu, kas tik ļoti domā par to, ka viņa nepilngadīgā meita nedrīkst dzert, pīpēt vai kniebties, ka ir gatavs nodarīt savam bērnam pāri, lai tikai kādam no blakus dzīvokļa neienāktu prātā nodomāt ko drusku sliktāku, pie kam, ne jau meitas dēļ, bet naricistiskā vecāka. Un bērns jeb tauta jūt apkārtējo vidi kā ļaunu vēlošu, jo te nav pat ticības, ka šis ir "tevis pašas labā". Ir tikai salta atziņa, ka visas attiecības or tikai cīņa par varu. Un tas ir veids, kā jūs piedabūjat tautu attaisnot karu.

Mon, Oct. 3rd, 2016, 06:52 pm
[info]iive

Tiešām? Paldies par precizējumu un labajām ziņām. Jācer, ka tā arī būs.
Diemžēl nelasu krieviski, tāpēc zināšanas balstīju angliski pieejamajos materiālos, no kuriem saprotu, ka vienlaikus iesniegtas divas iniciatīvas, pilnīga abortu legalizācija un pilnīgs aizliegums. Pirmā no tām ignorēta, bet otrā tagad iet tālāk un vāc atbalstu.

Mon, Oct. 3rd, 2016, 07:09 pm
[info]gnidrologs

Nu jā, kā reakcija uz iniciatīvu gandrīz pilnībā aizliegt no galējā kristiešu/labējo bara, tūlīt sekoja pretiniciatīva galēji atļaut no hipsteru/komunistu spārna. Līdzīgi kā tiesās, kur prasības adresāts nereti uzreiz reaģē ar pretprasību.

Realitātē, kā vienmēr, prozaisks sirbors starp abu galu populistiem, kura rezultāts būs daži raksti avīzēs un ātra aizmiršana. Rietumu presei vienkārši šobrīd ir pasūtījums dirst virsū Polijai, Ungārijai u.c. valstīm, kur pie varas vairs nav eirokrātu krānu sūcēji, tāpēc angliski rakstošajā presē pārsvarā būs meli vai vismaz riktīgas hiperbolas un selektīva faktu atspoguļošana pār šādām lietām. Ķip, lai uzjundītu.

Mon, Oct. 3rd, 2016, 07:18 pm
[info]iive

Frāzes "pasūtījums dirst virsū" un "eirokrātu krānu sūcēji" gan like pacelt uzaci arī uz šo izteikumu, bet paldies par šo skatījumu, būs, ko padomāt.

Mon, Oct. 3rd, 2016, 07:26 pm
[info]gnidrologs

Te pat cibā kāds bija ielinkojis rakstu, kur Ungārijas politiskā sistēma tika pielīdzināta Hitlera Vācijai. Un tas bija salīdzinoši respektablā izdevumā. Tādi raksti pēdējā laikā ir samērā triviāla parādība. Ja tas nav konkrēta politiska spārna pasūtījums (vai vismaz liecība, ka prese ir šī spārna haidžekota), tad nezinu, kas ir. Bet nu jā - mans viedoklis par šo nav populārs starp lielu daļu cibiņu, jo idejiski šeit ir vairāk ES atbalstītāju, nekā skeptiķu.:)

Tue, Oct. 4th, 2016, 12:25 am
[info]ctulhu

Ja neaizies, tad OK.