wasted paint - par pirātismu

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
random,
pēdējie
rūc, lācīt, rūc!
bezmaksas programmas
aa -> ā

Marts 13., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:02 - par pirātismu

(11 | nu kas i` ko?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]iekodeets
Date:19. Marts 2007 - 12:01
(Link)
nu tā,
man itkā bija slinkums baigi izskaidroties, bet ja tu šitā, tad...
"cik nopietni ir pozicionēt sevi "pret popkultūru" un tanī pašā laikā klausīties "Gain fast" un pārējās par popmūziku uzskatītas grupas?"
jau šāds jautājums vien liecina ka neesi iedziļinājie tajā ko es saku, jo grupiņa tika pieminēta tikai kontekstā ar potenciālo iznīkšanu ja pret viņiem tiktu izvirzītas kaut nedaudz nopietnākas prasības muzikā un mākslā.
"un, ja reiz Tev patīk tas, ko Tu sakies noliedzam..." no kurienes Tu vispār ko tādu izraki?
un tagad citēšu mazliet sevi:
"par orģinālu disku veikalā neko neesmu pārmetis - to atkal varētu salīdzināt ar konkrētās skulptūras miniatūru ģipša kopiju un par to kā par materiālu, taustāmu vērtību arī var maksāt naudu un māksliniekam kā orģināla radītājam ir tiesīgs saņemt savu ar autortiesībām noteiktu daļu."
iesaku mazliet iedziļināties jautājumā pēc būtība nevis nepiekrist principā, lai arī uz to tev ir tiesības.
man nav nekādu pretenziju uzklausīt citu viedokli, bet tam ir jābūt labi argumentētam, un ja argumentācija mani nepārliecina, paturu tiesības nemainīt savu viedokli tikai tādēļ ka tas ir apstrīdēt.
jauku pirmdienu vēlot,
Jānis Siliņš /[info]iekodeets/
From:[info]janka
Date:19. Marts 2007 - 12:18
(Link)
"Gain fast" tika pieminēts tāpēc, ka, spriežot pēc Tava viedokļa, Tavas darbības šīs grupas pastāvēšanu varētu apdraudēt. taču, ja Tu, kopējot mūziku internetā, vispār kaut ko apdraudi, tad tieši to grupu attīstību, kuras Tev patīk, jo viņi nesaņem autoratlīdzību.
tā kā jautājums par pirātismu pirmām kārtām ir jautājums par autoratlīdzību, nav starpības, vai runājam par aptaustāmu disku, vai netveramu mp3 failu. diska priekšmetiskā vērtība šajā pasākumā nav tas, kura dēļ jāmaksā augstā cena. cenas mēdz būt neadekvāti augstas, it sevišķi, ja, kā Tu pamatoti norādi, tā visa ir štancēšana -- tomēr šeit mēs nerunājam par cenu, bet gan par to, ka nevajag maksāt vispār: Tu patērē cilvēku darba augļus (strādājuši ir ne tikai mūziķi, bet studijas darbinieki, producenti...), taču uzskati, ka tas tiek darīts entuziasma dēļ un ka nevienam tur ēst negribas.
[User Picture]
From:[info]iekodeets
Date:19. Marts 2007 - 12:45
(Link)
nav tā ka es apdraudētu kādas grupas vai mūziķa attīstību, vai pat apdraudēt kādas grupas pastāvēšanu kopējot viņa daiļradi internetā.
1. Labi mūziķi maizītei nopelna ar koncertiem
2. mūzikas kopijas pieejamība plašai sabiedrības daļai ceļ tikai mūziķu popularitāti, kas attiecīgi ceļ samaksu par koncertiem.
un kas attiecās uz popkultūru
"Tu patērē cilvēku darba augļus (strādājuši ir ne tikai mūziķi, bet studijas darbinieki, producenti...)"
tieši tā, strādājuši ir netikai mūziķi, un par to arī liela škrobe, ka mūziķu vietā visu izdomā un izdara - viņi kļūst tikai par ietinamo papīru kārtējam masu produktam.
starpcitu, par nekomerciālo pasauli runājot, esmu pazīstams ar gana daudz mūzīķiem un retais ir ko sliktu izteicies par interneta pirātismu.
kā jau minēju - iesācēji, jaunās grupiņas ir ieinteresētas iegūt atpazīstamību un patreizējā situācijā - bez interneta būtu nepieciešams pamatīgs starta kapitāls, lai to studijā ierakstītu un tad vēl izplatītu, bet tagad ar interneta palīdzību tauta ir sasniedzama ar daudz zemākām izmaksām. un starpcitu, tīri studijā ierakstīt dziesmu nav tik nenormāli dārgi. un mūziķus kas sevi ir pierādijuši, interneta pirātisms pie bada nenovedīs. pat vietēja mēroga zvaigznes par koncertu prasa pat pāris tūkstošus latu. nu nezinu gan vai varētu sūdzēties par maizes trūkumu uz galda.
bet ja gribās dzīvot grezni un strādāt pēc iespējas maz tas nedod tiesības publiski saukt par parazītiem savu aditoriju.

> Go to Top
Sviesta Ciba