wasted paint -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
random,
pēdējie
rūc, lācīt, rūc!
bezmaksas programmas
aa -> ā

Decembris 13., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:14
O.K.
tad nu vienreiz par visām reizēm.
visa ļaunu ma sakne ir sacensības gars, kur uzvarētājs dabū visu.
ieaudzināts tas mūsos ir tāka jau no agras bērnības.

ehh.. slinkums baigi skaidrot. gribējās jau atsauces uz raiņa "zelta zirgu" un visu tā pa punktiem iztirzāt, bet nu jā slinkums..
tā ka bez alegorijām un apitetim un vēlturvisādiem smalkiem literāriem rīkiem:
nu tak vai nebūtu vieglāk dzīvot ja sabiedrība dzīvotu kā viena draudzīga famīlija un visi kopīgi strādātu pie problēmnas risinijāma, nevis problēmu uztverot kā kārtējo iespēju izcelt savas individuālās sprišanas spējas, kompitenci un krāniņa garumu?
visi kopīgi strādājam, domājam, risinam - nepieciešamo enerģkiju sadalot savā starpā ietaupītu laiku, naudu, nervus un veselību.

(4 | nu kas i` ko?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]louise
Date:13. Decembris 2009 - 14:57
(Link)
piekriitu
spilgtaak tas ka vienmer izpoauzhas skolaa
[User Picture]
From:[info]iekodeets
Date:13. Decembris 2009 - 17:18
(Link)
tas saakas jau beernudaarzaa un dazham beidzas liidz ar vecuma plaanpraatiibu un/vai naavi.
un skolaa muums iemaaca pamatus, kaa risinaat probleemas, iemaaca prioritaates un taa kaartiigi liidz kaulam ieceert respekteet autoritaates.
From:[info]po
Date:13. Decembris 2009 - 15:38
(Link)
Es laikam esmu puslīdz sekmīgi atmetis šito prātošanu par "kā būtu, ja būtu", jo tā nav sevišķi produktīva. No tās var izlobīt atziņas savai individuālajai dzīvei, taču jāsaprot, ka cilvēks pēc dabas ir ļauns un vienmēr meklēs savu labumu. Pret to iebilst, piem., sātaniskā/gnosticiskā pasaules ekonomiskā/politiskā elite, kura nelieto tādus terminus kā "labs" un "ļauns" (izņemot demogoģijā) un kura lobēja un lobē komunistus no Marksa un Ļeņina līdz Mao un Obamam. Cilvēkiem ir viegli pārdot šo sapni par universālo labvēlību, taču pieredze viennozīmīgi liecina par to, ka mēs neesam 100% labi 100% laika, un ar jebko mazāku par to ir par maz tādai "ideālajai sabiedrībai". Galu galā, arī pats, pieļauju, esi sabiedrībai darījis vairāk kaitējuma nekā vidējais mietpilsonis. Visi esam i veikalos zaguši i uz sienām rakstījuši. Un reāli jau tas neko nav izlabojis. Tāpēc jāmaina fokuss. Jāmeklē, kur tad slēpjas tā patiesā ļaunuma sakne, jāmeklē, kas ir tā atslēga kā tavai, tā visu cilvēku dzīvei, kuru tu vari lietot pilnībā, iztiekot bez skaistiem, tukšiem vārdiem un sūdzēšanās par to, ka neviens tevī neklausās. Jā, dzīve ir pretīga, cilvēki ir ļauni un viss tas sūds. Bet tomēr mēs vēl neesam padarījuši sev galu, un tam par iemeslu ir kas augstāks par savtīgumu, kas tāds, no kā zinām, ka pastāv Labais kā tāds, ka pastāv Patiesība un arī Taisnība, kas augstāka par mūsu necilajiem vērtējumiem.
Man prieks, ka Tu sapņo, taču sapnim ir jēga tikai tad, ja tas ved uz nomodu.
[User Picture]
From:[info]iekodeets
Date:13. Decembris 2009 - 17:06
(Link)
osama, luudzu! ne manaa zhurnaalaa, ja?

> Go to Top
Sviesta Ciba