15. nodaļa

« previous entry | next entry »
Sep. 12., 2016 | 05:47 pm

Atkal nemāku būt viena. Tiklīdz uzzinu, ka spēju eksistēt kopā ar kādu, aizmirstu, kā būt vienai. Tas stulbais ķieģelis manā krūškurvī. Nevarētu būt vēl nepiemērotāks brīdis, kurā ilgoties pēc otra cilvēka fiziskas klātbūtnes. Nebūtu to stulbo Tinderi novilkusi, nu.........
Man šeit ir ļoti grūti, jo neviens no šiem iepazīšanās nedēļas pasākumiem nav paredzēts introvertiem cilvēkiem. Man apnika cilvēki jau aizvakar. Viņi atrodas manā personīgajā telpā, vienmēr, neaicināti. Neviens nekad nedzird, ko es saku. Neviens nesaprot manu vārdu. Man nav iespēju iepriekš sagatavot sakāmo, tāpēc neprotu izteikties angliski un stostos un tad nerunāju nemaz. Pat fakultātes uzsauktās kopīgās ēdienreizes ir sapistas, jo esmu uzdrošinājusies ievērot kaut kādus tur ētikas principus. Viņiem te ļoti patīk šķirot atkritumus, ekoloģiskā pārtika un zaļais dzīvesveids, tāpēc liekas tik mistiski, ka par vegānismu neviens nerunā. Ā, nē, citu dienu pie dzērieniem bija pieejams gan piens bez laktozes, gan sojas piens. Vispirms dzēru bezlaktozes balto kafiju, pēc vairākām stundām sapratu, ka tas joprojām ir piens no govs... Citu dienu pielēju sojas pienu melnajai tējai. Kaut kā neveicas. Dzeru Tuborgu un pavadu lielo welcome dinner vakaru telefonā. Ir pārāk skaļi, nedzirdu savas domas. Varbūt labi vien ir, jo vispār esmu neizpratnē. Kā es te nokļuvu? Kā lai iegūst draugus? Kad vienreiz sāksies lekcijas un laboratorijas darbi? Un kad viņš atbrauks? Man ļoti vajag apskāvienus.

Link | ir doma | Add to Memories


Comments {7}

Eos

(bez virsraksta)

from: [info]eos
date: Sep. 12., 2016 - 07:02 pm
Link

Sūtu virtuālos hugs :)

Pazīstu šo situāciju, kad viena pati aizbraucu studēt uz Liepāju. Apkārt tik daudzi, bet mani bariņā neņem. Sēžu lekciju starplaikos kā tāds rēgs, ne ar ko mani kāds runā, ne sveicina.

Dzīvoju pati savā vienistabas dzīvoklī, un vakaros uz lodžijas stāvēju un blenzu tālumā. Gāju daudz pastaigāties gar jūru. Daudz sarakstījos ar Rīgā palikušo draudzeni. Viņa mani izvilka lielā mērā.

Draugus atradu Kristīgo Studentu brālībā, bet arī tur jutos sasaistīta, jo nekāda trū kristiete nebiju. Tad, mācību gada beigās, aprīlī, mani uzmeklēja meitene, kas vēlējās iepazīties, kas vēlāk kļuva par manu "sievu". No studijām izstājos un aizbraucu ar viņu kopā uz Rīgu strādāt.

Atbildēt | Diskusija


hronikas

(bez virsraksta)

from: [info]hronikas
date: Sep. 12., 2016 - 08:44 pm
Link

Skāvieni un labas domas arī tev!

It kā jau bariņā ņem (ja saņemās pie tā pieiet), bet esmu neveikla ar vārdiem un reāli besī small talk. Piektdienas vakarā man nostrādāja šāda taktika: ierados fakultātes telpās notiekošajā dzerstiņā, kad visi bija jau apmēram piektajā alus pudelē un baigi draudzīgi. Tad strauji centos panākt biedrus izdzerto pudeļu skaitā. Kad visi gāja ēst kebabus vai ko tur, streipuļoju mājās. Un vispār esmu piesieta internetam, nepārtraukti kādam ko rādu vai stāstu. Bez tā nu nekādīgi neiztiktu...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Eos

(bez virsraksta)

from: [info]eos
date: Sep. 12., 2016 - 09:34 pm
Link

man small talk arī besī, vai nu runāju par kanibālismu un Bodlēra dzeju, vai nerunāju nemaz. Bieži vien.

Ak. sadzert ar kursabriežiem ir nelaba ideja, manuprāt. Tā var ātri tikt pie kādiem pārpratumiem, turklāt dzērumā iegūtās ziņas mēdz aizmirsties. Nav droši.

Internets, jā. Labāk jau tomēr pameditēt šopingojot vai pastaigājoties pa parku, vai kā nu Tu pati māki. Atslēgties kaut kā.

Atbildēt | Iepriekšējais


authenticity

(bez virsraksta)

from: [info]authenticity
date: Sep. 12., 2016 - 07:29 pm
Link

Happycow.com! Man pašai reizēm par to aizmirstas, bet ir tāds, var mēģināt ar kādiem foršākiem cilvēkiem aiziet uz kādu vegan restorānu - Dānijā tādi ir, un cilvēki tur zina, kas ir vegānisms, cik esmu dzirdējusi. Bet jā, būt par vegānu reizēm nav viegli jau pazīstamā vidē, kur nu vēl svešā vidē starp nepazīstamiem cilvēkiem, ar kuriem jācenšas iedraudzēties vai vismaz līdzpastāvēt, un ēšanai kopā ar citiem ir ļoti liela sociāla nozīme.

Atbildēt | Diskusija


hronikas

(bez virsraksta)

from: [info]hronikas
date: Sep. 12., 2016 - 09:01 pm
Link

Ye, happycow vajadzētu ieviest telefonā, bet nezinu, kā būs ar izmantošanu, jo ēšana ārpus mājām šķiet baigā naudas izmešana. Bet vismaz veg alternatīvas maksā apmēram tāpat kā Latvijā, tātad lēti/pieņemami uz šejienes produktu fona!
Pie viena no neskaitāmajiem sviestmaižu galdiem sadraudzējos ar jauku vācu veģetārieti, kas labprāt iemainīja savu papriku pret maniem siera gabaliem vienīgajā uz veg pusi opcijā :D Cilvēki atpazīst šo konceptu, bet piemēroti brīži, kuros "atzīties", vēl nav pienākuši.
Laikam man lielākās bažas ir par istabas biedreni, kura kuru katru brīdi uzradīsies te, un mēs dalīsim virtuv(īt)i. Es ceru, ka viņa ir veģetāriete, bet nu kāda iespēja...

Atbildēt | Iepriekšējais


kūciņas prototips

(bez virsraksta)

from: [info]pilnigigaram
date: Sep. 12., 2016 - 07:34 pm
Link

Es atbraukšu 14. Oktobrī. Man būs pilns koferis ar apskāvieniem un skūpstiem.

Atbildēt | Diskusija


hronikas

(bez virsraksta)

from: [info]hronikas
date: Sep. 12., 2016 - 09:12 pm
Link

Neaizmirsti starp tiem skāvieniem iepakot arī pulksteni, spicy curry čipsus, žaketi, onesie, vecās filmiņas un piepūšamo laivu :D

Atbildēt | Iepriekšējais