Marts 20., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:07
Nuvot, padomāju vēl par zemākredzamo problēmu, sapratu 3 lietas:
1. Mani freeloaderi varbūt nemaz nav freeloaderi, bet gan normāli cilvēki, kam nafig nav vajadzīgas kaut kādas sociālas ekstras (d00ch, pagāja riktīgi ilgs laiks, kamēr es sapratu "varbūt viņi ir tādi paši, kā es")
2. Protams, pie šāda rasklada B sistēma ir dafiga krutāka nekā A sistēma, vienīgais, ko man jānokomunicē - ka ar viņiem viss ir kārtībā un neviena grupa netiek uzskatīta par a priori krutāku vai mazāk krutu
3. ..kā arī es esmu pavadījusi neproporcionāli daudz stundu, mēģinot no nulles apgūt pedagoģiju un teju no nulles spēļu teoriju, būtībā lai pieņemtu vienu lēmumu: vai četri pieauguši, maksātspējīgi cilvēki dabūs konfekti vai ne. (Atbilde ir "jā, dabūs", bet nu īsti gudra es laikam tomēr neesmu.)

(10 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:20. Marts 2015 - 06:33
(Link)
Dažreiz vēlreiz atvedināt lietas no pirmajiem principiem ir itin veselīgi, izpratnei un tā.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Marts 2015 - 06:44
(Link)
Ja tu gribēji teikt tipa "bija vērts padomāt par lietām pēc būtības", tad jā, droši vien :) Nu tb man jau patīk šādā veidā domāt par cilvēkiem un grupām, un, ja es nebūtu izdomājusi, tad droši vien kaut ko nočakarētu (piemēram, būtu nīgra un pūcīga, kas ir galīgi slikti).

Plus patiesībā šis jaunais sociālais eksperiments ir vēl interesantāks, jo tagad man faktiski ir nevis 2 cilvēku tipi (centīgie un freeloaderi), bet četras grupas: t.i., sociālie animāļi (visur ar prieku piedalās un saņem pretī), mizantropi (nekur negrib piedalīties, lieciet-mani-nahren-mierā), freeloaderi (negribu dot, bet ļoti labprāt kaut ko saņemtu) un altruisti (jūtos labi dodot, bet nekomfortabli saņemot).
Pieņemot, ja viņi tiek dalīti "sociālajā" un "mizantropu" grupā, sanāk tā, ka būtu tie, kas stabili dzīvojas tur, kur dzīvojas, bet freeloaeri un altruisti staigā no vienas grupas uz otru. Bet atkal izkrist no sociālās grupas ir vieglāk nekā no mizantropu grupas ierāpties sociālajā (nu tādā ziņā, ka lai izkristu, nekas nav jādara, bet, lai ierāptos atpakaļ, ir vienu raundu jāsniedz labums, neko negaidot pretī), tā ka varbūt visi kļūs par mizantropiem.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:20. Marts 2015 - 06:49
(Link)
Jā, domāju tieši to, plus zināmu devu konstruktīvas riteņa pārizgudrošanas, kas ļauj labāk saprast, kas un kādēļ pie riteņa uzbūves ir tā, kā ir.

Pie šāda sadalījuma es prognozēju, ka altruisti ar laiku novāksies pie sociāliķiem (jo utilītfunkcijas ir daudz vairāk līdzīgas, nekā atšķirīgas), savukārt freeloaderi un mizantropi vai nu paliks kā atsevišķas vienības, vai pirmie uz neapmierinātības par nesaņemšanu-bez-došanas-pretī pamata pamazām pielīdzināsies otrajiem. No otras puses, šādas dinamikas ir stipri atkarīgas no tā, cik šīs pazīmes ir stipri izteiktas. Kopumā, protams, interesanti pavērot un varbūt pamanipulēt.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Marts 2015 - 06:58
(Link)
*evil grin*
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:20. Marts 2015 - 06:58
(Link)
^_^
From:[info]petro
Date:20. Marts 2015 - 07:49
(Link)
Interesanti. Diez kurā grupā es beigās nokļūšu?
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:20. Marts 2015 - 08:29
(Link)
"INSUFFICIENT DATA FOR MEANINGFUL ANSWER." /Multivac, The Last Question/
[User Picture]
From:[info]kants
Date:20. Marts 2015 - 10:23
(Link)
tak nebūsi iekāpusi D&D?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:20. Marts 2015 - 10:26
(Link)
haha, nē :) Bet, protams, būtu jautri sadalīt manus prōzistus D&D klasifikācijā un uztaisīt mahaču starp lawful good un chaotic evil :D
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:20. Marts 2015 - 13:25
(Link)
It's not a shameful thing!
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba