Februāris 25., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:47

(32 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:25. Februāris 2015 - 17:06
(Link)
eh, beidzot izlasīju to PB rakstu un parantoju (par citu tēmu gan).

man nav īstas skaidrības kā dzīvojas rakstniekiem, kuri naudu pelna tikai ar grāmatām, bet arī nealkstu noskaidrot, jo tad līdz droši vien nāk baigie sirdsapziņas pārmetumi, kādu dienu izlaižot
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:25. Februāris 2015 - 17:11
(Link)
un vēl strjomnāk būtu izmest miskastē pusi romāna, kad jāsalīdzina bankas konts un īres izmaksas
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2015 - 17:19
(Link)
Nav tik traki
Nu ajmīn ja tu neesi pilnīgs losis, tad tu "sāc pelnīt naudu tikai ar grāmatām" tad, kad tev no esošajām grāmatām ienākošie procenti nosedz mēneša izdevumus. Līdz ar to avansi par jaunajām grāmatām un jauno grāmatu izdošana vispār nav tik būtisks ienākumu avots.

Tas runājot par komercliteratūru protams, valsts pabalstu sistēma ir citāda un katrā valstī sava un āāā nevelc mani tajā bedrē atkal! Citādi es sākšu jūs turēt aizdomās, ka jūs speciāli mani kacināt!
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:25. Februāris 2015 - 17:37
(Link)
vai tad nav tā lielākā daļa, kas "pelna ar grāmatām" patiesībā pelna ar saistītām nodarbēm, kas iespējamas tāpēc, ka viņi ir "rakstineki"? nu tur mācīšana, slejas avīzēs, uzstāšanās u.t.t.

pieņemu, ka 99% grāmatu pēc pirmā mēneša pārdodas minimāli, un procenti labākajā gadījumā sanāks pensijas laikam. (un vismaz man tie sāks nākt par nākamajām tirāžām + e-grāmatām, kas defoltā ir mazticami)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2015 - 17:56
(Link)
*khemVKKFkhem*

Nu, ja es saskaitu mācīšanu, ienākumus no pārdotā (MN es nepaņēmu avansu, līdz ar to man nāk "tīrā" nauda, ja nemaldos, tad BZL man nauda nāk tikai pēc tam, kad ir notrallināta tā balvas nauda, bet varbūt kļūdos) un random uzstāšanās bibliotēkās, tad kādus 2 mēnešus gadā es varu nestrādāt (gan pielīdzinoties manai pusslodzes algai). Slejas avīzēs, recenzijas un tādas lietas gan ir reāls darbs, kur nav jābūt rakstniekam, imo. Turpat es varētu arī pieskaitīt redaktora darbu *khemjamankādspartodotunaudukhem*. Pieņemu, ka pēc gadiem 10 es varētu arī ieiet šajā kategorijā, ja nesākšu luņoties (teica cilvēks, kas šodien nav uzrakstījis nevienu fakin rindiņu).
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:25. Februāris 2015 - 18:39
(Link)
nu, es biju domājis ārpus valsts atbalsta :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:25. Februāris 2015 - 18:41
(Link)
nav tik traki - jā, pirmie 3 mēneši ir krutākie, bet vispār jau skatās to visu pusgada/gada griezumā, un naudu arī skaita ne jau par mēnesi, bet par pusgadu/gadu.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba