Novembris 7., 2014


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:09

(39 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]unpy
Date:7. Novembris 2014 - 10:57
(Link)
Man gan šķiet, ka apgalvojums "Latviju nav homofoba valsts" īsti nav tas pats, kas apgalvojums "Latvijā ar homotoleranci viss ir kārtībā" tieši tāpat kā paziņojums "Latvija ir AIDS slimnieku zeme" nedaudz atšķiras no paziņojuma "Latvijā AIDS slimnieku nav", bet ko nu sajēdzu.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Novembris 2014 - 11:18
(Link)
Argh, manā ierakstā ir teksts tieši par homotoleranci, par to arī runāju, mans rīts, mana interpretācija. [piekrītu, ka neprecīzi izlasīju, es ceru, ka tu nejūties aizvainots par to, ka es neprecīzi lasu svešus ierakstus]
Cepienam par daudz aizraujošāko tēmu "fak, kaut kādas feministes mani par homofobu saukā" ir cits ieraksts :)
From:[info]unpy
Date:7. Novembris 2014 - 11:44
(Link)
Nē, nē, viss labi, ja jau pašai šādas interpretācijas ir ērtas, jo īpaši, runājot par visa veida tolerancēm, tad viss kārtībā:))
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Novembris 2014 - 12:00
(Link)
paga, tu te tagad man gribi teikt, ka pareizais viedoklis būtu "mēs neesam homofobi, bet toleranti arī neesam"? o.O Nē, nopietni, man ir interesanta tava pozīcija šajā kontekstā, nu tb kāpēc tev šķiet, ka pastāv milzīga atšķirība, vai es saku "homofobija" vai "homotolerance"

/jo, stingri ņemot, es nesaku "homofobija" tāpēc, ka man šķiet, ka tas ir ļoti emocionāli piesātināts termins, kas attiecas primāri uz vīriešiem - t.i., burtiski "man bail, ka geji atnāks un mani arī pataisīs par geju" -, bet netoleranta var būt arī sieviete, bez bailēm, vienkārši ar, piemēram, riebumu.
From:[info]unpy
Date:7. Novembris 2014 - 12:29
(Link)
Redzi jel, tiešām neuzskatu, ka mums ir pilnīgi viss kārtībā ar homotoleranci, tie paši nesakārtotie normatīvie akti un tamlīdzīgi, taču tāpat neuzskatu, ka tas būtu pamats Latviju dēvēt par homofobu valsti un te nav nekādu "mēs", ir vesela jūra dažādu cilvēku grupu, starp tiem klaji homofobi un klaji homofīli, taču, jā, domāju, ka tā aritmētiski vidējā attieksmes pozīcija ir stipri tuvāk stāvoklim "vienalga".
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:7. Novembris 2014 - 12:35
(Link)
Nuvot, un es tieši tāpat kā tu tagad izvelc "vidējo aritmētisko" no attieksmītes, arī izvilku "vidējo aritmētisko" no diskusijas :)

(Es arī neuzskatu Latviju par homofobu valsti, tikai neiespringu par šo terminu diskutēt, redzi jel.)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba