Augusts 31., 2014


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:50

(52 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:31. Augusts 2014 - 12:22
(Link)
Man jau nu gan šķiet, ka jautājums par naudas "smirdīgumu" rodas tikai aspektā par ko to saņem, nevis no kā to saņem.

Savulaik kārtīgam latvju revolucionāram bij' goda lieta ar naganu kabatā eksproriēt kādu asinssūcēju banku (skaļākā bija Helsingforsas bankas aplaupīšana), vai iztīrīt kādu ekspluatatoru naudas mijēju juvelieru seifu, lai iegūtu līdzekļus savas dzīves misijas īstenošanai. Un neviens mežabrālis nespurojās pretī: nelaupīsim to lpsr sberbanku, lai varētu patronas iepirkt, jo tas būs aplam amorāli: par to okupantu naudu pirkt ieročus cīņai ar šamiem. Tb pat savs robinhudisks šarms bija apstāklī, ka naudasmaisu naudu izmantot oponējot tiem. Bet tioe jau visādi revolucionāri/misionāri, nevis kārtīgi mietpilsoņi mājamatnieki bija.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:31. Augusts 2014 - 12:27
(Link)
Domā? Nēnu tad es vispār varu atteikties no domas par to, ka mana nauda varētu nesmirdēt, ja nu vienīgi tā, ko reizēm vīrs ieskaita ar pamatojumu "par kotletēm un minetu" :)
[User Picture]
From:[info]indulgence
Date:31. Augusts 2014 - 12:43
(Link)
Nu nauda smird pēc definīcijas, un pat tas vira k-ga ieskaitītais eiro gan jau pirms pāris gadiem gājis caur vergu tirgotāja kabatu. Bet tādā gadījumā vienīgais ceļš ir emigrēt uz Saules pilsētu. ;( Tbtos kliedzējus, ka lūk nepieņemšot naudu no tā un tā, jo viņš noteikti vakaros sit savu veco un sirmo māti, es īsti nesaprotu. No otras puses, pieauguši ļaudis - ja šie nevēlas, tad lai nedabū. Pasaule no tā nesabruks.

Vīra k-gam gan palūdz tā vairs nedarīt. Man arī savulaik tas šķita šarmants joks, tak sanāca dumjš kāzuss: laulātajai vajadzēja tiesā iesniegt izziņu no bankas par naudas apriti viņas kontā. Tad nu šī aiziet uz banku un prasa apstiprinātu transakciju izdruku par konkrēto periodu. Klerks: jums toč vajag? Varbūt pietiks ar apzīmogotu izziņu, ka no klienta X cipars nav ienācies? Laulātā vieglā neizpratnē līdz brīdim, kad klerks parāda monitorā redzamo. Tad ari viņa piekrita, ka tiesas kungiem pārskaitījumi "paldies par neaizmirstamo nakti" varētu nešķist gana gaumīgs joks. ;)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:31. Augusts 2014 - 12:57
(Link)
jā, man šķiet, ka šī saruna mums kkad bija un šarmantais joks tika nomainīts uz kaut ko pieklājīgāku. bet tas jau netraucē komentāros izlikties, ka esam baigi spicie, ja.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba