Aprīlis 4., 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
05:12
sāku atklāties cilvēkiem (kas, iespējams, to nemaz negaida un manus šīsnakts meilus lasīs ar atkārtu žokli un ļaunu, bet kļūdainu aizdomu, ka es par viņiem ņirgājos un muļķības gvelžu).
nau taisnība, nau taisnība, muļķības es gvelžu tagad.

bet - jā - man liekas, ka tas nozīmē - ar mani iet uz labo pusi.
ar mani iet uz labo pusi, kurš nāks ar mani?
un kurš ies pa kreisi?

(9 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]lietus
Date:4. Aprīlis 2003 - 05:33
(Link)
es pa kreisi jau aizgaaju :/
From:[info]gismo
Date:4. Aprīlis 2003 - 05:45
(Link)
Cilvēki reizēm nav gatavi uzklausīt taisnību. Es domaju, meli tika izgudroti, lai pasargātu tuvus cilvēkus. Vēl es domaju, ka patiesības noklusēšana īstenībā arī ir viens no melu veidiem.

Lūdzu nepadomā, ka es propogandeju reliģiskos uzskatus, vienkārši, izglītošanās nolūkos es esmu lasījis arī reliģisku literatūru, vienā grāmatā bija teikts, ka reizēm var nepateikt taisnību, kāds no Jēzus mācekļiem bija savārījis podus (iespējams, tikai tāpēc, ka bija Jēzus māceklis), tad nu jamais bēga projām no pilsētas laivā. Viņam sekoja ar laivām, bet pēc sejas nepazina, viens no sekotājiem pieairējās pie tā mācekļa un prasīja, vai nav redzējis tādu un tādu cilvēku (pašu mācekli) uz ko māceklis atbildēja ka, tas cilvēks tepat tuvumā vien esot. Nu nesameloja taču.

Nu labi, es te nedaudz oftopikā aizgāju, runa taču bija par atklātību. Ne velti dažas lietas ir atzītas par tabū - aizliegto tēmu. Ja kāds cilvēks to tēmu aizskar, tad seko sods. Un ne vienmēr sods nāk no citu cilvēku puses, vainīgais soda sevi pats, piemēram, mokās ar sirdsapziņas pārmetumiem, bailēm, šoku.

Es domāju, ka tas viss ir muļķības, reiz, sarakstoties ar vienu meiteni, atklāti parunāju par dažām tēmām, arī viņa man nedaudz pastāstīja, kas slēpjas viņas dvēselītē... It kā nekas ārkārtīgs netika apspriests. Bet man grūti aprakstīt, kā es pēc tam jutos... ir tomēr iemesls dažas lietas noklusēt, paturēt sevī. Ir lietas, kuras labāk par citiem nezināt.


A kāpēc vēl neguli, vai mazais nevar aizmigt?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Aprīlis 2003 - 07:52
(Link)
a bēdīgi, ka cilvēks jūtas spiests atvainoties, ja piemin kādu kristīgu tēmu... :( (es pati arī bieži atvainojos)

bet par atklātību - pazīstamas sajūtas. dauuudz mierīgāk ir, ja neatklājas. tikai kāda jēga draudzībai, ja tajā nav atklātības? vismaz es esmu pārāk nesabiedriska, lai man būtu vajadzība virspusēja draudzība. pieredze liecina, ka ar laiku es tik un tā gribēšu būt ĻOTI atklāta, un tad jau labāk sākt kaut ar mazumiņu. kas aizlaidīsies - aizlaidīsies pie laika. :)

a mazais gulēja godīgi savā gultiņā līdz brīdim, kamēr es jutos gana miegaina, un tad pamodās, paprasīja ēst un tagad guļ izlaidies lielajā gultā :(
From:[info]teeja
Date:4. Aprīlis 2003 - 09:20
(Link)
vo vo ĀMEN :) (par to pirmo rindkopu :)

*tā vien prasās KĀ REAKCIJU iespamot kaut ko sektantisku: KRISTUS TEICIS: KAS KAUNĀS VIŅA DĒĻ UZ ZEMES, TĀ DĒĻ VIŅŠ KAUNĒSIES DEBESĪS :))))))))))
From:[info]gismo
Date:4. Aprīlis 2003 - 14:29
(Link)
Cilvēki bieži vien sautīgu mērķu vai arī savas aprobežotības dēļ nepareizi traktē citātus no Bībeles un citiem reliģiskiem darbiem, ir arī tādi, kuri piedāvā parunāt par reliģiju, bet īstenībā pārbauda cilvēka raksturu (vai ir viegli kontrolējams, vai viņa uzņemšana sektā neizraisīs šķelšanos).

"Ето от жизни,от жизньи собачей, собака бывает кусачей"

Man ir bijusi nelāga pieredze ar šādiem "parunāties par reliģiskām tēmām" gribētājiem, par laimi, neesmu ar pliku roku ņemams. Šādas sarunas parasti beidzās ar man adresētiem vārdiem "degsi elles ugunīs", un cēlonis nebija sātaniski elementi, bet gan mēģinājums vilkt paralēles starp vairākām reliģijām.

Es gandrīz esmu gatavs pasūt dirst nākamo cilvēciņu, kurš mēģinās man uz ielas piesieties par reliģīju. Nu lūk, šī pieredze man liek ļoti uzmanīgi izteikt ar reliģiju saistītas domas.

*****durdomiņa******
Lai gan šie cilvēki sludina Dieva vārdus, viņus varētu nosaukt arī par tumšo spēku kalpiem, sektas dalībnieki un to radinieki bieži vien cieš, bet tādi cilvēki kā es sāk daudz skeptiskāk attiekties pret reliģiju kopumā (no otras puse, es savu skepticismu uzskatu par diezgan konstruktīvu, vismaz es no tā gūstu jaunas zināšanas un nostiprinu esošās)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Aprīlis 2003 - 16:22
(Link)
nuja, kaukas tāc tur ira. man arī ilgi jo ilgi bija neuzticība pret bībeles tekstiem kā šķiru, jo daži karojošie kristieši manu paziņu vidū bija pamanījušies uztaisīt "pereboru". bet tā jau ir ar jebkuru dziļāku pārliecību - visu skatīt caur viena teksta (vai tā būtu Bībele, Pārmaiņu Grāmata, Korāns, Dimanta sūtra) prizmu ir iespējams - t.i., ja teksts ir labs, tas to pieļauj -, bet pilnīgi nograuj jebkādas kontakta iespējas ar līdzcilvēkiem. tas ir kā runāt citā valodā. bet pieminēt kauko iz kristietības lauciņa, kad tas ir par tēmu - tā ir cita lieta, IMHO. un pieminēt Dievu (kam es ticu - kaukādā sev pašai īsti neformulētā veidā) arī ir normāli. ja tas ir par tēmu.
From:[info]teeja
Date:4. Aprīlis 2003 - 16:31
(Link)
kā tu izrunājies! skaidri redzams, ka esi sātana varā! mēs par tevi lūgsim.
From:[info]susure
Date:4. Aprīlis 2003 - 07:23
(Link)
es nez kaa juus, bet es ieshu taisni :) vismaz pagaidaam...
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:4. Aprīlis 2003 - 09:27
(Link)
"THP prot iet tikai pa kreisi" © krixiic
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba