Decembris 8., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:45

(48 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:8. Decembris 2012 - 19:00
(Link)
Ir ārprātā daudz postapoakliptisku un ne-postapokaliptisku SF, no kuriem lielāko daļu pat laiku tērēt lasīt negribas. Un man vispār patīk žanrs.

Pret latviski lasītu sf/f man zināmu iemeslu dēļ ir diezgan būtiski aizspriedumi. Redz, honeybee palasītu, jo iepriekšējie gabali (sf luga par robotiem tai skaitā :) jā es esmu čammīga, kautrīta utml, zinu) bija patīkami lasāmi - bet ir iznācis lasīt tādus 'trying too hard' un sliktākus variantus, ka... Jā, esmu aizspriedumaina, šausmīgi.

Samplus kindlā es neskatos un nezināju, ka tādi vispār eksistē. Lūk, ja kindle (nu vai goodreads) bāztu degunā reizi ceturksnī kaut vai - tad, ļooooti iespējams ka paskatītos un kaut ko no tā pat palasītu. Tie sampli tur kā, maksas, bezmaksas, what?

Pilnā cena..4,99 jau ir paperback cena. Jā, e-readeris ir ērtāks formāts, bet tas nemaina psiholoģisko cenas robežu. Varam jau apelēt pie 'bet LV grāmatas (ārpus VR izpārdošanām) ir krietni dārgākas - bet mēs te par to populācijas segmentu, kam ereaderi ir. Un tas segments man domāt lasa angliski, līdz ar to arī viņus ietekmēs anglisko paperback cenas, ne LV 'grāmatām ir jāizskatās smuki, lai var arī uzdāvināt' īpatnības.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Decembris 2012 - 19:22
(Link)
wtf, kā var neskatīties samplus kindlā? 8) viņi ir par velti, protams, ikvienai grāmatai ir opcija "download a sample" vai "buy", un man likās, ka visi cilvēki vispirms savāc bezmaksas sampli (kas ir tipa 10% no grāmatas), izlasa, un, ja interesē, nopērk visu. nevis randomā iepērk grāmatu un tad kož pirkstos, ja nav interesanta. (nu labi, lielākā daļa cilvēku drošvien, tāpat kā es, savāc šausmīgi daudz sampļu iz sērijas "un šo grāmatu arī kādreiz varētu palasīt" un tad varbūt kādreiz pēc pusgada arī nopērk, un tas ir pareizi - tāpēc arī jautāju par samplēšanu, nevis uzreiz pirkšanu.

Par cenu pat nav īsti jēgas diskutēt, aprēķins ir nevis "vai cilvēks labprātāk nopirks grāmatu par 4.99 vai 2.99", bet "vai tiešām par 2.99 šo grāmatu nopirks 2x vairāk cilvēku kā par 4.99", kas man šķiet mazticami. tā vienkāršā iemesla pēc, ka cilvēki, kas grib ietaupīt uz e-grāmatām, šīs grāmatas vienkārši nosper :) es, protams, šo jautājumu arī skatīšu dziļāk, bet vsp aptaujas liecina, ka cenas nozīme grāmatas iegādē ir zem 15%. un es pati arī uz cenu īpaši neskatos, ja gribu, pērku nost, ja vien tas cipars nav kautkāds neprātīgi liels (tipa virs 15 dolāriem man šķiet drusku par traku).
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:8. Decembris 2012 - 21:40
(Link)
Es vairāk ne par vēlmi ietaupīt, bet par impulsa pirkumu robežu - un tas atšķiras izklaides egrāmatai, paperbackam, izglītības egrāmatai utml. Bet, pieņemu, tev ir kaut kādi saprātīgāki pētījumi pa rokai par to kur tā robeža vispārējai sabiedrībai stāv, ja jau pat par pieprasījuma elastību spried. No no manas puses tie ir pilnīgi nezinātniski minējumi :)

Par sampļiem.. tie ir tie 'look inside' amazones webā vai kaut kas cits kindlā? Es no paša kindla nekad neesmu pirkusi, es izvēli izdaru no datora.

Mans 'kādreiz derētu izlasīt' principā stāv no 1)ē.. fiziski nopirktām grāmatām, kuras droši vien sameklēšu un nelegāli ielikšu e-rīderī, jo tā man lasīt ērtāk, grāmata palikusi vairāk par fiziko token plauktā. Nu un 2)rekomendācijas, 'visu laiku labāko' topi un arī ē, 'visiem derētu izlasīt' & citi guilty pleasures saraksts, kas ir garāks par saprašanu. Varbūt tāpēc man nav sanācis vilkt sampļus.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Decembris 2012 - 21:46
(Link)
yeah, tas ir apmēram tas pats "look inside", tikai ar daudz daudz kārdinošāku "nopērc visu grāmatu" beigās, un tajās beigās, maitas, viņi nekādu cenu neraksta :D

impulsa pirkumiem drošvien katram cilvēkam ir cita latiņa, ko pirkt un ko nepirkt, daudzi droši vien teiktu, ka viņiem tie ir 99 centi vai "nafig pirkt, ja var dabūt par velti"; bet šeit atkal strādā augstākminētā matemātika, ka drīzāk es dabūšu vienu impulspircēju uz 4,99, nevis ~divus uz 2,99.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Decembris 2012 - 19:23
(Link)
bet par robotlugu neatvainojies, tu tak kautkad pat diskusijā piedalījies par tehniku/mehāniku, tā ka skaities pie labajiem lasītājiem :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Decembris 2012 - 15:11
(Link)
p.s. padomāju, sapratu, ka 2,99 gan - nevis tava argumenta dēļ, bet tādēļ, ka gabals objektīvi ir īss.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:9. Decembris 2012 - 22:44
(Link)
Galvenais, ka ir sava pārliecība par to kāpēc tā un ne savādāk :)
Veiksmi!
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:9. Decembris 2012 - 22:45
(Link)
Aha, paldies :) Tāpat jau tas nenotiks ātrāk kā janvārī (augstākminēto izmaksu dēļ), bet nu tad jau dos ziņu.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba