Maijs 16., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:03
Reality check - tu, cilvēks, būdams reklāmists (un visu laiku par to kautrējies, tipa dvēseli pārdevis moloham vai kāviņutur), pēkšņi saproti, ka patiesībā ar tevi viss kārtībā un tu ikdienā nedirs virsū elementārai ētikai tā, kā to īzī pīzī dara, piemēram, kultūras darbinieki.

Tb man tas viss pat likās gandrīz okei, līdz pēkšņi ieliku perspektīvē "hmmm, vai mēs darbā būtu šādā situācijā nonākuši, un, ja būtu, tad kā mēs to risinātu".

(12 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]annuska
Date:16. Maijs 2012 - 10:16
(Link)
nedirs (vismaz tādā veidā) tikai tāpēc, ka reklāmā tu, šķiet, joprojām esi darba ņēmēja pozīcijā:)

t.i. tur ir divu veidu ētika - 1)pats darbs, kurš var būt tīrs vai netīrs kā teātrī, tā reklāmā, un 2)tieši tāpat arī attieksme pret iesaistītajiem cilvēkiem
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Maijs 2012 - 10:19
(Link)
es šoreiz par konkursu rīkošanu un sekojošās šmuces saslaucīšanu

okei, protams, tas vrb nav no sirsniņas-kā-dimanta-oliņas, bet no elementāras likumu ievērošanas, bet nu redznu, kāda Rubenim sirsniņa kā dimanta oliņa un attieksmīte arī
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:16. Maijs 2012 - 10:22
(Link)
nē nu par Rubeni jau visi to diemžēl redz:(
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Maijs 2012 - 10:27
(Link)
Nuja, labāk tak būtu, ja neredzētu
[User Picture]
From:[info]melora
Date:16. Maijs 2012 - 10:38
(Link)
Varbūt ne gluži par tēmu, bet pie šī paša kultūras kašķa: mani traki izbrīnīja ministre, kas piektdienas vakarā presei paziņoja: "Es atlaidīšu divus padomniekus, bet pateikšu to viņiem pirmdien." Emm, what?

Nu labi, kultūras ministre nav kultūras darbinieks, bet nu... bizarro world!
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Maijs 2012 - 10:40
(Link)
:D bet nu šito arī reklāmā dara
[User Picture]
From:[info]melora
Date:16. Maijs 2012 - 10:46
(Link)
Ha, un tad cilvēks staigā divas dienas kā tāds Šrodingera kaķis :D
[User Picture]
From:[info]jim
Date:16. Maijs 2012 - 12:19
(Link)
es atvainojos, ja tas ir nepopulāri, bet es laikam šajā gad. nesaprotu stumbres kundzes asiņojošo apzagšanu. es tā lugu konkursa nolikumu pērn visai rūpīgi izlasīju, tur viss bija skaidri un gaiši paskaidrots - par lugu samaksā godalgu, kas ļauj teātrim pārņemt tās tiesības. man kā jaunajam autoram, kas nav ielecis kaut kādā lugu pārdošanas praksē, kāda aprakstīta tur, resp 2k honorārs un procenti no izrādēm, pilnībā apmierinātu šāda vienreizēa prēmija un publicitāte, un uz tādiem jaunajiem autoriem arī konkurss bija lielā mērā vērsts. cik saprotu dramaturģes sāpe ir nespēja izlasīt vai saprast nolikumu? tāpat arī ahujēla viņas sašutums, ka "pienācās 1000 latu pirms nodokļu nomaksas, bet realitātē tie bija 750" - par to vispār atkarās žoklis un aptrūkstas komentāra.

par tādu publisko savstarpējo ķengu formu gan neko labu nevar teikt par abām pusēm.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Maijs 2012 - 12:27
(Link)
Nu nav tas skaidri uzrakstīts nolikumā, vsm es šādu nolikumu no biroja neizlaistu tieši tāpēc, ka var pārprast, un pārprotami noteikumi ir negodīga komercprakse, kas aizliegta ar likumu.

Nu un Rubeņa ideja uzdirst ne tikai Stumbrei, bet pie reizes visiem latviešu dramaturgiem, kas iestudēti LNt, ir vispār lieliska, labākajās Kilblokas tradīcijās. Un tak visi to uzskata par normālu, tipa "tā tas vienmēr ir bijis, tātad gan jau ir pareizi".
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Maijs 2012 - 12:29
(Link)
Tb nolikumā ir divi punkti, 7. - ka balvu formē kā honorāru, un 9., ka ir tiesības uz pirmiestudējumu, par to slēdzot atsevišķu vienošanos.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:16. Maijs 2012 - 12:45
(Link)
ānu es kā praksē neiesvaidītā tā arī to lasīju: vienreiz samaksās honorāru par to, lai pirmiestudētu, "atsevišķo vienošanos" neattiecināju uz "par to vēl papildus samaksās". jebkurā gadījumā vienmēr ir iespēja pirms iesaistīšanās konkursā, precizēt, ko katra nolikuma rindiņa īsti nozīmēs, sevišķi, ja neesi pat pietiekami informēts, lai zinātu, ka pēc nodokļu nomaksas honorārsummas mēdz samazināties.

par uzbraucienu visiem dramaturgiem, valīds punkts, es to palaidu garām, jo neidentificējos ar nosaukto grupu, mana kļūda, slikts rubenis :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:16. Maijs 2012 - 13:28
(Link)
Pazvanīt un painteresēties ir mutiska un parasti nereğistrēta vienošanās. Plus - domā, viņi teiktu "ja dabūsi trešo vietu, mēs tev maksāsim 375 latus par pilna apjoma lugas pirmiestudējumu, plus publiski pateiksim, ka tavs teksts ir sūds un mēs priecātos, ja tu nomirtu"? Jo tieši tāda ir trešās vietas balva šobrīd :)
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba