Novembris 27., 2009
| 12:27
|
Comments:
ja Krēslā iebrauc bez profesionālo rakstnieku kriticisma, tā ir baigā štelle.bet Tev tas nespīd un tādēļ man Tevis mazliet žēl:)
Jānubriesmīgi vai ne, tipa "profesionālie rakstnieki" līdz ar spēju atpazīt klibu stilu zaudē pilnīgi jebkādu spēju uztvert pārējos grāmatas aspektus, tā? (Tu biji gaidījusi, ka es būšu tik gudra un rakstīšu "pēc būtības" par grāmatu, kuru neesmu izlasījusi un līdz ar to nezinu, kā tiks atrisināti raksturi/sižeti un citas "iebraukšanas" lietas?)
nē, es vispār neko negaidīju.:P bet, ja nu jākasās.. cik Tevi atceros , Tu vienmēr sevi pasniedzi kā "baigo" dzejnieci un rakstnieci...kura par TO visu zin. varbūt zini ar. bet nevajag māt sūdīgā virzienā par grāmatu, kas nav lasīta. to nav uzrakstījusi profesionāle..taču tā daudziem sagādā prieku un iedvesmo, un arī pārmaina dažas attieksmes un vērtības,un, jā, dod spēku. kamēr dažs labs profesionālis gadiem ņemas, bet neko tādu nav izspiedis.:)
1. Es par šo grāmatu izteicos teikumu līmenī, par ko ir iespējams spriest, arī izlasot daļu no grāmatas (ir arī tādi stila elementi, par kuriem nevar, bet tas ir cits stāsts un par to arī neko neesmu teikusi). 2. WTF par to, kā es sevi pasniedzu? Tbš ja es sevi pasniegtu kā santehniķi, kas mūžā izlasījis divas grāmatas, tad mani izteikumi par "Krēslu" būtu okei? 3. Vot kā reiz par spēku un vērtībām es izteicos pozitīvi - pohas noņēma konkrēti ;) Bet kāds tam sakars ar stilu? Tas, ka grāmata ir dižpārdoklis attieksmes, vērtības un Visu Dzīvi mainoša, uzreiz nozīmē, ka par to tikai labu var teikt?
Un, starp citu, kāpēc tu Meijeri par profesionāli neuzskati? Cik zinu, viņa visu šito rakstīja tieši tā, kā jebkurš cits rakstnieks, un publicēja arī tieši tāpat.
(Un nē, es sevi neuzskatu par "profesionālu rakstnieku". Es cenšos "strādāt profesionāli", t.i., imitēt šādu rakstnieku darbu cerībā sasniegt profesionālu rezultātu, bet tas nav viens un tas pats. Bet pieļauju, ka tu jau visu par mani esi pati izdomājusi un nav jēgas censties tev kaut ko iestāstīt.) |
|
|
|
Sviesta Ciba |