Janvāris 8., 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:45
Cory Doctorow: Why I copyfight
Diezgan jēdzīgs skatījums uz problēmu.
Nujā, bet ko tad var sagaidīt no cilvēka, kura veiksmīgākais grāmatu mārketinga tūlis ir piedāvāt grāmatu par brīvu un priecāties, kā cilvēki pērk papīra versiju.

"Some writers are using the Internet's affinity for SF to great effect. I've released every one of my novels under Creative Commons licenses that encourage fans to share them freely and widely — even, in some cases, to remix them and to make new editions of them for use in the developing world. My first novel, Down and Out in the Magic Kingdom, is in its sixth printing from Tor, and has been downloaded more than 650,000 times from my website, and an untold number of times from others' websites.

I've discovered what many authors have also discovered: releasing electronic texts of books drives sales of the print editions. An SF writer's biggest problem is obscurity, not piracy. Of all the people who chose not to spend their discretionary time and cash on our works today, the great bulk of them did so because they didn't know they existed, not because someone handed them a free e-book version."

No šī raksta.

(21 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 12:54
(Link)
"ko tad var sagaidīt no cilvēka, kuram palīdz vārīties, ka viņš savu īpašumu izplata bez maksas" — ja tu ar to gribi teikt, ka viņam ir interešu konflikts, es nevēlos piekrist. viņš vienkārši ar savu pieredzi ir pārbaudījis, ka ir iespējami citi biznesa modeļi, kuros nav nepieciešams visu noslēgt un ierobežot līdz bezjēgai
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Janvāris 2009 - 13:30
(Link)
Kāds interešu konflikts?

Piezīmēšu gan, ka tas nav "viņa" biznesa modelis. Tas ir izdevniecības biznesa modelis (pat ja ideja pieder džekam). Jo lielo piķi jau kāš nevis autors, kurš ir saņem procentus no ienākumiem, bet izdevniecība, kas šo eksperimentu ir akceptējusi.
Un Creative Commons licences jau arī nav tā, ka viss pofigā.
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 14:13
(Link)
tādā gadījumā es nesapratu to "ko tad var sagaidīt" daļu. ka izdevniecība no tā arī vārās nenozīmē, ka viņam nekas neatlec. personīgais mārketings ir gana vērtīgs un noteikti pārtulkojas normālās summās, piemēram, caur reklāmām. ka brīvās licenzes būtu autortiesību anarhija, es arī neesmu teicis vai uz to norādījis un pieminēju tikai faktu, ka viņš dod lietas internetā prom par brīvu
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:8. Janvāris 2009 - 15:59
(Link)
A kas tad tur ko nesaprast? "Ko tad var sagaidīt" kā apzīmējums tam, ka cilvēks, kuram kāds modelis ir strādājis, uzskata, ka šis modelis ir okei. Un man ļoti patīk dotais piemērs un attiecīgais personāžs arī, diezgan sajēdzīgi raksta un nav baisais self-promoting riebēklis. Bet, ierakstu klabinot, man nebija ne mazākās vēlēšanās briesmīgi uzspiest kādam savu personīgo viedokli par šo cilvēku, attiecīgi iekārtoju lamatas tiem, kam "attieksme" ir svarīgāka par "ieraksta būtību". :P
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 16:54
(Link)
tu biji vērtējoša pret Koriju! es to nepiedošu, Korijs ir labs cilvēks
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 17:28
(Link)
Kalvītis arī ir labs cilvēks - paskat, kā smaida.
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 17:29
(Link)
tieši tā, lieciet Kalvīti mierā!
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 18:07
(Link)
[info]honeybee arī ir labs cilvēks, bet tas tevi neattur no viņas izteikumu komentēšanas.
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 18:08
(Link)
vai viņa prot smaidīt tikpat sirsnīgi kā Kalvītis?
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 20:13
(Link)
Nē. Toties viņa māk cept picas.
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 20:35
(Link)
piedod, ar to nepietiek, vari viņu paturēt
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 23:18
(Link)
Labi, ka dažādiem cilvēkiem ir atškirīga izpratne par to, kas labs, kas slikts - savādāk neviens nedrīkstētu nevienu vērtēt (tobiš, tiesāt).
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 18:10
(Link)
Bez tam, ja Koriju nevērtē, tad nemaz nevar noskaidrot, vai viņš ir labs vai slikts. Tātad, ja tu apgalvo, ka Korijs ir labs, tad esi viņu kādreiz vērtējis. Līdz ar to tu pārmet citiem grēkus, ar kuriem pats nodarbojies.
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 18:12
(Link)
tas, ko tu izdarīji, būtu ļoti viltīgs paņēmiens, ja vien es nebūtu vēl viltīgāks. es pateikšu, ka vērtēšanu biju domājis tādā nozīmē kā "tiesāt", un pats neesmu tiesājis Koriju, tikai labsirdīgi pavērtējis
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 20:19
(Link)
Īsti neuztveru "tiesāt" un "vērtēt" atšķirību.
1) Tiesāt ir vērtēt negatīvi pretstatā pozitīvai vērtēšanai?
2) Tiesāt ir vērtēt tā, lai būtu pamatīgas, neatgriezeniskas sekas, pretstatā parastai labsirdīgai pavērtēšanai, par kuru visiem pofig?
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 20:22
(Link)
tiesāt ir tā, it kā tu būtu tiesnesis, nevis vienkārši novērtēt, dabīgi
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 22:49
(Link)
Hmm - tiesnesis atšķiras no pārējiem cilvēkiem ar to, ka ir n-tos gadus studējis jurispudenci, strādā valsts iestādē, un tam ir izsniegts smuks paltraciņš un kaklarota. Kas tev liek domāt, ka honeybee piemīt kaut viena no šīm iezīmēm?
From:[info]slikts
Date:8. Janvāris 2009 - 22:54
(Link)
ēd savu picu
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:8. Janvāris 2009 - 23:23
(Link)
Vai tas nozīmē "vispār jau tev ir taisnība, bet es negribu to publiski atzīt, tāpēc labāk izlikšos ļoti aizņemts un atkratīšos" vai arī "viņš jau tāpat nespēs saprast manu dziļo domu, tāpēc nav vērts kaisīt cūkas pērlēm, vai kā nu tur bija"?
From:[info]slikts
Date:9. Janvāris 2009 - 01:11
(Link)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:10. Janvāris 2009 - 00:14
(Link)
haha!

viņš tā parasti izdara ar mani :P
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba