Decembris 18., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:37 - Kāpēc Cilvēkiem Besī Mans Vīrs :D

(38 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:19. Decembris 2008 - 11:56
(Link)
Es tikai uzrakstīju vispārējo domu. Protams, ja tā vērtē, ok. Bet es tā nedaru cenšos nedarīt. Tikai tas nozīmē ko citu. Es runāju par savu attieksmi pret cilvēkiem. Varētu teikt - katrs cilvēks ir savādāks, bet tas kurš mazāk izdara, lēnāk noskrien distanci, utt., nav sliktāks par to, kurš ir līderis. Un nav arī labāks, protams. Viņi ir vienādi vērtīgi. Zinātniskāk izsakoties, arī no tāda viedokļa, ka viņi abi ir absolūti nepieciešami jebkurā populācijā.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:19. Decembris 2008 - 13:44
(Link)
Ja viņi ir vienādi vērtīgi (vai, ja tu nevērtē) tad kā tu vari runāt par līderi un lēno - tev vispār nevajadzētu būt šadiem konceptiem.

(Skaidrs, ka katru cilvēku var vērtēt dažādos veidos, piemēram, pēc ietekmes uz Saules temperatūru visi būs gandrīz vienādi, bet pēc, piemēram, tauku satura organismā vai naudas daudzuma maciņā stipri atškirsies. Un gan jau katram var piemeklēt tādu vērtēšanas sistēmu, kurā tas būs vērtīgs.)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Decembris 2008 - 14:01
(Link)
Man, starpcit, šitajā te ir līdzīgs pieņēmums, izejot gan no drusku citiem apsvērumiem.
T.i., no tā, ka individuāls cilvēks var piemeklēt sev tīkamos un "labos/foršos/krutos" cilvēkus tikai izejot no personiskajiem kritērijiem, un no šādiem kritērijiem IR jāiziet, jo citādi jebkāda komunikācija kļūst absurda (un rezultātā rodas laulības, kurās labā beibīte noprec kautkādu murkšķi dzērāju bērnusitēju ar domu "viņā noteikti arī ir kaut kas labs, viņš ir tāds pats cilvēks kā citi un ir pelnījis mīlestību").
Bet tieši tāpēc, ka man ir šis individuālais skatījums, kā arī tāpēc, ka es dzīvoju ļoti ierobežotu laika posmu, es faktiski nevaru pateikt, kas ir "labs", "vērtīgs", "pareizs" ilgtermiņā, t.i., es nevaru pateikt, ka kāda cilvēku grupa ir tizli ne tikai manā izpratnē, bet arī pa lielām šaibām.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:19. Decembris 2008 - 15:28
(Link)
Jā. Vērtēšanai anyway ir vajadzīgs cilvēks, kas izdomā (vai "ar iekšām sajūt") vērtību skalu. Ja abstrahējamies no konrēta cilvēka vai konkrētas cilvēku izdomātas ideoloģijas, tad nav, kas nosaka, kā atšķirt labu no slikta (viens no iemesliem, lai izgudrotu dievu, kas tad nu ir pārākā instance laba un ļauna noteikšanai, bet līdzko cilvēki mēģina noskaidrot, kas dievaprāt ir labi, kas slikti, tā nekas cits nesanāk, kā kārtējā cilvēku radītā ideoloģija). Zinātne var tikai konstatēt faktus, bet nevar tos novērtēt, piemēram, vai tas būtu labi, ja cilvēki izmirtu, vai nē.
Tobiš, ne tikai tu nevari zināt "pa lielām šaibām", bet neviens nevar zināt (ja vien pats nav "liela šaiba").
[User Picture]
From:[info]zvirbuleens
Date:19. Decembris 2008 - 23:50
(Link)
Tie gan nav mani koncepti. Tie man ir iemācīti, lielā daļā sabiedrības akceptēti. Es arī nesaku, ka tie nekam neder. Turklāt, tie šobrīd labi iekļaujas manā pasaules redzējumā, tāpēc, ka es dzīvoju reālajā pasaulē un visā visumā pieņemu to tādu, kāda tā ir. Es tikai paudu savu viedokli, kas, iespējams, šobrīd varētu padarīt pasauli labāku.
Patiesībā es te varu pierakstīt papildinātu filozofa teikto - "Es zinu tikai to, ka neko nezinu, un arī tas vēl nav droši zināms" :D
Bet es dzīvoju un esmu laimīgs, tas gan šobrīd ir droši :)
honeybee - Kāpēc Cilvēkiem Besī Mans Vīrs :D

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba