Jūnijs 8., 2006


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:32 - par to pašu :)

(60 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:8. Jūnijs 2006 - 13:24
(Link)
Vai esi pārliecināts, ka Amerikā, atšķirības starp štatiem ieroču nēsāšanas pieļaujamības ziņā apliecina tavu pieņēmumu?

Man ir nelāgas aizdomas, ka nē.
From:[info]buks
Date:8. Jūnijs 2006 - 13:48
(Link)
Statistikas datus neesmu redzējis, līdz ar to pat aizdomu nevar būt. Savukārt, kā jau minēju, situācija viduslaiku Eiropā un mūsdienu kalnu rajonos liecina, ka katrs vardarbīgi noskaņots elements 3x padomās, pirms nazi vilks ārā, jo rēķināsies, ka a) arī potenciālajam upurim ir nazis, b) neviens viņam nepiespriedīs sodu nosacīti valsts maizē, bet gan agri vai vēlu šo sameklēs upura radinieki. Līdz ar to, piemēram, tai pašā Kaukāzā, kur it kā bandītisms plaukst un zeļ, upuri praktiski ir tikai iebraucēji - vietējo neuzdrošiņāsies aiztikt, jo upura teips atriebs.
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:8. Jūnijs 2006 - 14:06
(Link)
Ā, nu tas ir soda neizbēgamības jautājums. Neizbēgams sods ir ļoti efektīvs preventīvais līdzeklis, gan Ivans Bargais, gan Vlads Tepešs gan vēl rinda diktatoru to ir perfekti pierādījuši.

Bet mūsdienu sabiedrība to nespēj nodrošināt. Nav jeģas ļaut nēsāt šaujamieročus, ja tos nejēdz lietot - tā ir galvenā problēma šajā ziņā.
From:[info]makmerfijs
Date:8. Jūnijs 2006 - 21:04
(Link)
Arī tad ja nāves soda vietā nonāvētā radinieki agri vai vēlu noķertu un visu atlikušo mūžu noturētu nebrīvē ar minimālām izredzēm izbēgt, šaubos vai tad tur vietējos aiztiktu daudz vairāk - kā jau [info]crescendo minēja primārais šeit ir soda neizbēgamības apziņa - bez tās pat visdrakoniskākie sodi būtiski nesamazinās noziedzību.
honeybee - par to pašu :)

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba