Decembris 17., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:35

(38 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]ergaster
Date:17. Decembris 2005 - 15:33
(Link)
Satversmes grozījumi jau tikai precizē terminoloģiju. Faktiski tie pat nav nekādi grozījumi, Satversmes sākotnējiem autoriem diez vai būtu ienācis prātā, ka varētu kā savādāk traktēt.
Tas nenozīmē, ka nevarētu pastāvēt kādas valsts oficiāli atzītas attiecības starp homoseksuāliem partneriem, bet nevajadzētu to saukt par (un jaukt ar) laulību, pielīdzināt šādu pāri ģimenei, ļaut adoptēt bērnus (vismaz, ne lielākas tiesības uz to, kā, piemēram, vientuļiem zvērinātiem vecpuišiem ;)) ) un tml.

Vispār, Orsons Kards par to, manuprāt, ir pietiekami sakarīgi izteicies.

Viņš gan ir mormonis, kas piešķir situācijai papildus pikantumu (vēl viena "minoritāte"). ;)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:18. Decembris 2005 - 20:08
(Link)
Redzi, šī terminoloģijas precizēšana... Ņemot vērā to, ka šobrīd jautājums anyway nav aktuāls (homoseksuāļu laulības nav paredzētas likumā), tad Satversmes grozījumu vienīgais efekts ir tīri psiholoģisks. Hipernormālajiem tiek pateikts "neuztraucieties, mēs tiem sūda pediņiem ierādīsim viņu vietu", bet homoseksuāļiem tiek pateikts "turiet muti, bļe, šajā valstī jūs NEVARAT un NEVARĒSIET oficiāli apliecināt savas attiecības". Un izmantot tik nopietnu lietu kā Satversmes grozīšanu tikai, lai papaijātu homofobus un lieku reizi iebāztu homoseksuāļiem acīs, ka viņi ir sūda minoritāte un valsts viņus nicina - sorry, tas jau ir stipri pārspīlēts solis. Satversmes terminoloģijas precizēšanai domāti likumi, nevis Satversmes grozīšana.

Par jautājumu, vai homoseksuāļiem vajadzētu atļaut laulāties un adoptēt bērnus, man vēl nav 100% skaidrs viedoklis, bet par to jau nemaz nav runa.
[User Picture]
From:[info]ergaster
Date:19. Decembris 2005 - 07:51
(Link)
Orsonu, tātad, nelasīji. Nuja...:/
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Decembris 2005 - 08:04
(Link)
pārskrēju ar acīm pāri pēc tam. tip ne vienmēr ir laiks lasīt visus linkus, ko man pasviež.
[User Picture]
From:[info]ergaster
Date:19. Decembris 2005 - 08:37
(Link)
Kā Tev šķiet, vai ir jel kāds pamats, kādēļ prezidentei pret Tavu vēstuli nevajadzētu būt burtiski tieši tādai pašai attieksmei?
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:19. Decembris 2005 - 09:18

Nu tā kā tāds bērns :P

(Link)
Tāpēc, ka tas ir viņas darbs. Galu galā - saite "uzraksti vēstuli prezidentei" ir nevis viņas blogā, bet viņas oficiālajā mājas lapā.
Protams, man nav ne mazāko ilūziju, ka viņa pati lasītu visu spamu, kas tur tiek iesūtīts, bet vajadzētu būt kādam cilvēkam, kas nodarbojas ar iesūtīto tekstu apkopošanu & tālāku nodošanu prezidentei.

T.i., ja tu būtu mans klients darbā un iesūtītu šo linku ar tekstu "apskaties, šāds ir produkts, ar kuru tev jāstrādā", tad tev būtu visas tiesības sašust, ja es linku apskatītu pavirši.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba