Decembris 15., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:42

(9 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]creature
Date:15. Decembris 2005 - 13:06
(Link)
Mums jau sen universitātē mācīja (ak, neatceros to autoru), ka saprašanās principā ir neiespējama, ja arī komunikācija notiek un cilvēki domā, ka viņi viens otru saprot, tad īstenībā viņi tikai tā domā, jo katrs tāpat saprot pa savam (arī to, ko otrs saprot vai ir domājis).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Decembris 2005 - 13:10
(Link)
nuja,
bet parasti šīs novirzes ir tik nelielas, ka tās var viegli izlabot, ja pazīsti cilvēku (=radi sev par viņu tādu priekšstatu, kas ļauj adekvāti interpretēt viņa teikto tā, lai neviens no abiem nejūtas apdalīts). Tāpēc dažādās pasaules var savienoties vienā kaut cik apmierinošā modelī. Bet tā, ka to otru pasauli es nespēju uztvert principā - tā man sen nebija bijis.
[User Picture]
From:[info]creature
Date:15. Decembris 2005 - 13:35
(Link)
Vienkārši bieži mēs par šo atdalītību tā arī neuzzinām, vienkārši mēs parasti, lai varētu vieglāk dzīvot, radam sev kaut kādu iluzorus modeļus. Tas, ka otra pasauli nespēj uztvert pilnībā jau ir, protams, dīvaināk, par maz iztēles vai pierastu, saprotamu darbību.
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:15. Decembris 2005 - 13:15
(Link)
ir tak iespējama pietiekama saprašanās.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:15. Decembris 2005 - 13:24
(Link)
ai, nu pilnīgu saprašanos nez vai kāds gribētu, iedomājies, es pasaku kolēģei "labrīt", un viņa uzreiz saprot "labrīt, tev forša jaciņa, bet nesaprotu, nafig vajag tik daudz krāsoties, un vispār, besīga diena, tāds rīts, ka iedzert gribas..."
[User Picture]
From:[info]creature
Date:15. Decembris 2005 - 13:29
(Link)
Ir iespējama pietiekam saprašanās (nu tā lai varētu komunicēties), tas, jā, bet, piemēram, tu stāsti, ka bērnībā tavs tēvs dienēja armijā, es nez kāpēc iedomājos, ka viņš (kā jau padomju laikos), tur Afganistānā karoja, bet īstenībā viņš tepat LV kaut ko paņēmās tikai. Es visu mūžu dzīvošu ar domu, ka tavs tēvs ir "īsts vīrietis", izbaudījis visas kara šausmas, a īstenībā tā nemaz nav. Mēs katrs domājam, ka viens otru sapratām, bet īstenībā nekā. Mūsu komunikācija īstenībā veicināja tikai nesaprašanos.
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba