Oktobris 27., 2005


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:53
"Pētījumi rāda, ka Latvijā 18% vīriešu un 13% sieviešu dzīvo ar pastāvīgu partneri, nenoslēdzot oficiālu laulību."

iz Apollo

Ņičevo sebje statistika; kaut kā negribas ticēt... Pat tad, ja tie 5% vīriešu būtu geji, kas dzīvo kopā ar pastāvīgu partneri, tad - vai tad lesbietes nedzīvo kopā ar savām draudzenēm?

(16 teica | man šķiet, ir tā...)

Comments:


[User Picture]
From:[info]olanda
Date:27. Oktobris 2005 - 17:24
(Link)
Bet tie jau ir tikai %, ne reāli skaitļi. Piemēram, Latvijā sieviešu ir vairāk kā vīriešu. Pieņemsim ka Latvijā dzīvo 100 sievietes un 80 vīrieši (ir jau laikam vairāk, bet nu nav ko sarežģīt :) ). No visiem tiem 180 cilvēkiem ir 13 pāri, kas dzīvo nenoslēdzot of.laulību. Un statistika rāda ka 13 sievietes no 100 sievietēm ir 13%, savukārt, 13 vīrieši no 80 vīriešiem ir 16%. Un nav ne geju, ne lezbiešu :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2005 - 17:33
(Link)
labi, ok, taisnība :)

[User Picture]
From:[info]barvins
Date:27. Oktobris 2005 - 17:31
(Link)
Nju, te varētu būt dažas nianses:
A) 18% vīriešu domā, ka dzīvo ar pastāvīgu partneri, bet liela daļa pastāvīgo partneru, kas ir sievietes, domā, ka laiž pa kreisi un pa labi.
B) Ja sieviešu ir vairāk, nekā vīriešu, tad gribot negribot sanāk, ka ar pastāvīgu partneri dzīvojošu sieviešu ir procentuāli mazāk.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2005 - 17:36
(Link)
pag, pag.
kas attiecas uz a) punktu, tad drīzāk nevis "laiž pa kreisi un pa labi" (kas, man liekas, daudz labāk raksturo stabilas & ilgstošas attiecības a la laulību), bet neapzinās, ka dzīvo ar pastāvīgu partneri. t.i. - jā, es esmu kopā ar savu puisi, jā, mēs dzīvojam kopā (jo mums tā patīk un tā ir ērtāk), bet - vai es dzīvoju kopā ar pastāvīgu partneri, nenoslēdzot laulību?
t.i., pašā teikumā jau ir kaut kas tāds, kas vīrieša interpretācijā drīzāk nozīmē "dzīvojam kopā, bet nafig precēties", bet sievietes "es viņam kas - tikai piegulētāja esmu, ja viņš mani netaisās bildināt?!" ;)

stereotipi, protams
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:27. Oktobris 2005 - 17:40
(Link)
Nu ja, kaut ko tādu es arī gribēju pateikt, tikai draņķīgāku piemēru piemeklēju.
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2005 - 17:47
(Link)
abet uz jauku momentu uzrāvies, starpcit.
t.i., pa kreisi laišana (vai izvēlēšanās nelaist - bet patiesībā, lai līdz šai izvēlei nonāktu, ir jau jābūt iekšējai vēlmei k-ko tādu darīt) ir bezmazvai vienīgais brīdis, kad tavā attieksmē kaut kas reāli mainās atkarībā no tā, vai tev ir "pastāvīgs partneris". Lielus pirkumus vari iepirkt ar ģimeni kopā, bērna taisīšanā pastāvīgs partneris ir vajadzīgs ne tik daudz "šodien", cik "pēc gada-diviem-trim-utt", dzīvot vari komunaļņikā etc., bet uz simpātiskiem cilvēkiem skaties pavisam citādi, tur uzreiz domiņa "man taču ir pastāvīgs partneris!" ielec prātā.
[User Picture]
From:[info]barvins
Date:27. Oktobris 2005 - 18:01
(Link)
Hehe, tūliņ izvirzām vēl vienu hipotēzi:
Varbūt ir tā, ka šajā pētījumā, kā jau visos citos, ir cilvēki, kas nēsājas apkārt ar anketām un visus intervē. Un šie cilvēki pārsvarā ir beibītes-studentes, kas pa vakariem piestrādā, lai nopelnītu jaunai lūpu krāsai.
Un tad, ja intervējamais ir džeks (kurš nav gejs), viņš paskatās uz smuko beibīti ar anketām, un viņam ielec prātā "man taču ir pastāvīgs partneris", un attiecīgi arī ieliek ķeksīti. Bet ja intervē beibīti (kura nav lezbiete), tad šī doma var arī neienākt prātā.
Tobiš, aptaujas rezultāti ir atkarīgi ne tikai no aptaujātajiem, bet arī no aptaujātājiem (bļin, kaut kādi sajāti vārdi).
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2005 - 18:04
(Link)
nēnē, staigā apkārt smuki garmataini studenti-snowbordisti, ienāk pie meitenes, viņa tā žigli - nāciet iekšā, tēju... varbūt vīnu? reku, tur tās glāzes vēl palikušas, man vakar draudzene bija ciemos... uz to žaketīti neskataties, man tēvs aizmirsa, kad pēdējoreiz ciemojās.. nē, ko jūs, nu nav tak man pastāvīga partnera, varbūt vēl vīnu?... ;)
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:27. Oktobris 2005 - 20:24
(Link)
tad jau drīzāk, ja to intervējamo džeku noķer smuka beibīte, viņš sāks koķetēt un apzināti iespraudīs ķeksi ailītē 'da nē, tu ko, kāds vēl pastāvīgs partneris', lai radītu izredzes vēlāk kaut ko citu kaut kur iespraust :))
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:27. Oktobris 2005 - 20:21
(Link)
ja tu esi kopā ar savu puisi un dzīvo ar viņu kopā, kā gan savādāk to nosaukt, ja ne dzīvošanu kopā ar pastāvīgu partneri? :)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:27. Oktobris 2005 - 21:12
(Link)
kas tas par "pastāvīgu partneri", ja starp mums nav nekādu Lielo Solījumu?
t.i., partneris ir, jā, bet kā mēs nodefinēsim vārdu "pastāvīgs"?
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:27. Oktobris 2005 - 21:30
(Link)
pastāvīgs - tāds, kas tev vislaik turpat apkārt mētājas
kādi tur vēl solījumi? ir un viss :)
[User Picture]
From:[info]terrible_lie
Date:27. Oktobris 2005 - 20:20
(Link)
no kurienes tu tos 5% izkasīji? neko nesaprotu :(

bet tas teksts pats par sevi ir ne īsti izprotams. tie 18% un 13% ir domāti no kopējā iedzīvotāju skaita vai arī no kopā dzīvojošo skaita?

bļin, sāku domāt par šito un beidzot atradu tos 5% :D tik un tā paliek neskaidrs par to, attiecībā pret ko tie procenti tiek rēķināti :)
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:28. Oktobris 2005 - 00:11
(Link)
termins "noslēgt laulību" mani vienmēr ir mulsinājis. parasti noslēdz, piemēram, pasākumu. un visu pārējo, kas beidzas.
[User Picture]
From:[info]olanda
Date:28. Oktobris 2005 - 10:27
(Link)
Nu ja, noslēdzot laulību beidzas jaukā dzīvošana :)
[User Picture]
From:[info]cuc
Date:30. Oktobris 2005 - 21:11
(Link)
LU kaut kad staastiija par to, ka tautas skaitiishanaas vienmeer preceeto sievieshu sanaak vairaak nekaa preceeto viirieshu. it kaa taapeec, ka sievietes uzskata sevi par preceetaam arii tad, ja viirs kliist prom no maajaam jau gadiem, a viirieshi uzskata sevi par briiviem, kaut arii oficiaali nav izshkjiirushies. te gan taada krietni preteeja tencence. varbuut viirieshi ir preceejushies, bet vinju miiljaakaas saka, ka vinjaam ir pastaaviigs partneris?
honeybee -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba